Örebro knäckte Luleå – och tog femte raka segern

20 december 2022 21:21
#ÖRELHF

Örebro går på julledighet med en härlig känsla. Närkingarna har tagit fem raka vinster i och med 4-2-segern mot Luleå. Det matchavgörande målet gjorde Mathias Bromé, som nätade för andra matchen i följd.

Efter en rätt avvaktande inledning tog Örebro över allteftersom. Hemmalaget hade 10-1 i skott på mål i den första perioden, som slutade mållös. I andra perioden var det Luleå som tog ledningen. Örebro stod dock för en snabb vändning, då de gjorde två mål på drygt 2.40.

Luleå fick därefter en drömstart på tredje perioden. Redan tio sekunder in i den kvitterade Isac Brännström med sitt sjunde mål för säsongen. Men Örebro lät sig inte nedslås. Örebro gjorde både 3-2 (Bromé) och 4-2 (Eklind) och vann därmed sista matchen innan juluppehållet.

– Det är kul att spela mot mitt gamla lag. Det är speciellt att möta dem. Jag är inte nervös. Jag var det lite inför matchen, men inte nu. Det har varit en bra första tid i Örebro, sa Örebros Radek Muzik, som mötte sin tidigare klubb.

– Surt. Vi får en smakstart på tredje perioden med ett tidigt 2-2-mål. Vi får dem i lite gungning, men sedan är det en olycklig situation som leder till deras 3-2-mål, sa Luleås tränare Henrik Stridh till C More.

• Tabellfyran Örebro är åtta poäng bakom serieledande Växjö.
  • Joel Lassinantti hade hållit i nollan i sju raka perioder, men den sviten bröt Elias Ekström i mitten av andra perioden. Ekström (1+1) har nu gjort poäng i fem raka matcher.
  • Leo Komarov gav Luleå ledningen och han har gjort mål i fem av de sex senaste matcherna.
  • En annan het spelare är Rodrigo Abols, som gjorde 2-1. Därmed har han gjort elva poäng på de fem senaste matcherna.
  • Efter tio matcher i följd utan mål har Mathias Bromé nätat i två raka matcher.
  • Radek Muzik bytte under den här säsongen från just Luleå till Örebro. Nu ställdes han för första gången mot sitt tidigare lag och spelade drygt åtta minuter.