Frölundas snabba dubbel sänkte Malmö

26 december 2022 18:25
#MIFFHC

Inför ett högljutt Malmö Arena gjorde Malmö sitt bästa för att bryta förlustsviten på hemmaplan. På andra sidan stod dock Frölunda, vars två mål inom loppet av två minuter i början av andra perioden satte bortalaget i förarsätet. Det greppet släppte inte göteborgarna som tog femte segern på sex matcher och hakar på i toppen. Matchen slutade 2-3.

Efter elva raka hemmaförluster såg det ut som om Malmö bestämt sig för att sätta punkt för den sviten. Laget kom ut hungrigt från start och fick också välförtjänt utdelning när backen Oliver Lauridsen vände om och fick tillräckligt bra träff på pucken för att den skulle glida sakta in i mål till 1-0.

Den andra perioden blev, minst sagt, händelserik. Frölunda fick en drömstart med två mål på två minuter, men Malmö svarade med en kvittering. Frölunda återtog ledningen, och resten av perioden var i princip en enda lång kavalkad av målchanser, men det blev "bara" fyra mål i perioden.

Om den andra perioden liknade ett nyårsfyrverkeri blev den tredje perioden desto mer avvaktande. Malmö försökte gå framåt för att hitta kvitteringen, men Frölunda spelade kontrollerat och höll hemmalaget på utsidan. Trots två chanser i numerärt överläge i den tredje perioden lyckades inte Malmö få in något mer mål, utan tvingades inkassera sin tolfte raka förlust i Malmö Arena.

– Rätt okej match ändå. Det finns mycket bra grejer vi kan ta med oss, men vi slarvar på några av deras mål. Vi gör dåliga bedömningar och det måste vi städa bort om vi ska ta poäng. Vi är lite för dåliga i de lägena, sa Fredrik Händemark, ny kapten i Malmö.

– Det var lite annandagshockey. Det pendlar lite väl mycket fram och tillbaka. Ibland spelar vi bra, sen faller vi ner lite mycket, tyckte Frölundas matchvinnare Patrik Carlsson.

• Frölundas fina form är intakt, laget har nu vunnit fem av sina sex senaste.
  • Nicklas Lasu gjorde sin 600:e match - dessutom med nykritat kontrakt - och blev vinnare.
  • Malmö förlorade för sjunde matchen i rad - dessutom tolfte raka förlusten hemma.
  • Fredrik Händemark gjorde sin första match som lagkapten sedan 2020, men tvingades se sitt lag förlora.
  • Patrik Carlsson gjorde sitt första matchvinnande mål den här säsongen.
  • Vid underläge inför tredje perioden har Malmö nu 14 förluster av 14 möjliga.