IKO

Smejkal med konstnummer i Oskarshamns målkalas

26 december 2022 20:56
#IKOBIF

Två formsvaga lag som ville bli av med sin förlustsvit ställde upp i Be-Ge Hockey Center på annandagen. Då tog hemmalaget Oskarshamn tag i taktpinnen direkt när Patrik Karlkvist gjorde matchens första mål i powerplay. Jiri Smejkal skulle senare bjuda på ett riktigt konstnummer till 2-0 innan matchen till slut rann iväg och Brynäs fick se sig besegrade med 6-2.

Två lag som behövde studsa tillbaka rejält efter julledigheten. Då fullständigt sköljde Oskarshamn över Brynäs gång på gång i matchens inledning. Pressen gav utdelning, först i form av ett powerplay, som de senare kunde förvalta på bästa sätt. Patrik Karlkvist höll sig kvar i ett längre byte och blev fint serverad av Ahti Oksanen för 1-0. Brynäs fick ett gyllene läge i spel fem mot tre under 2 minuters tid, men Oskarshamn spelade otroligt uppofrrande och kunde hålla i ledningen till pausvila, delvis tack vare en storspelande Joe Cannata i målet.

Andra perioden inleddes genom massivt tryck från Oskarshamn och man kom så nära som en ramträff av Blaine Byron. Oskarshamn skulle senare komma att utöka till 2-0 efter en otrolig soloprestation från Jiri Smejkal där han tog sig förbi båda Brynäsförsvararna innan han rundade Tomi Karhunen och lade in den kyligt.

Söker man upp defintionen av målkalas är det bara att kolla in tredje periodens resultat - och det var precis vad Oskarshamn behövde, efter att ha gått två matcher utan att göra mål framåt. Antti Suomela var tillbaka i målprotokollet till 3-0 innan Myles Powell utökade till 4-0. Sedan skulle Brynäs kvittera i numerärt underläge, detta genom Greg Scott till 4-1. När gästerna sedan fick in 4-2 genom Jacob Blomqvist hann det bli lite nervöst från läktarhåll, men hemmapubliken fick jubla. När slutsignalden ljöd stod det 6-2 på tavlan och Oskarshamn vann för första gången på fyra matcher.

– Jag är otroligt stolt över att killarna har tagit åt sig av grejerna vi har jobbat med de senaste dagarna. Vi spelar på vårt sätt, med stort mod och hjärta och passion. Det är såhär vi ska se ut generellt. Vi vågar vara aggresiva defensivt och vågar äga puck. Det finns inte många ställen som slår det här, mycket kärlek från staden, summerar huvudtränare Martin Filander till C More om Oskarshamns insats och stödet från hemmapubliken.

– Det här var absolut inte den start man ville ha. Vi är lite ineffektiva och får inte utdelning och energi med oss. Vi har lite hugg på slutet, men sen rinner de iväg. Oavsett resultatet var det otroligt kul att vara tillbaka i Brynäströjan och nu kan det bara bli bättre, säger Jacob Blomqvist efter matchen om just känslan att vara tillbaka i Brynäs samt lagets insats ikväll.

• Oskarshamn bröt sin förlustsvit på 3 matcher och gjorde ikväll mål för första gången på tre matcher (denna inräknat).
  • Jiri Smejkal bjöd på ett rejält konstnummer när han satte 2-0.
  • Antti Suomela gjorde 2 mål ikväll och står nu noterad på 16 st.
  • Patrik Karlkvist jagar Suomela i skytteligatoppen, då han står noterad på 15 mål i och med kvällens fullträff.
  • Jacob Blomqvist var tillbaka i Brynäströjan och firade detta genom att göra mål.
  • Brynäs har nu förlorat 3 raka matcher.
  • Greg Scott gjorde mål i boxplay för Brynäs.