Malmö jagade bort hemmaspöket

28 december 2022 21:25
#MIFHV71

Underläge med 0-1. Tolv raka hemmaförluster. Varav sju raka förluster. Malmö lyckades trots det hitta en väg tillbaka i matchen med en kvittering och ett matchavgörande mål genom Carl Söderberg i förlängningen.

Det var en sannerligen tempofylld inledande period i Malmö Arena, med ett hemmalag med en offensiv inställning. HV71 fick försvara sig stundtals, men gjorde det å andra sidan med bravur - när inget av lagen lyckades ta vara på sina öppna lägen i den första perioden.

I mellanakten skulle HV71 bryta det mållösa läget i Skåne. Likt den första var det två lag med offensiva chanser, skillnaden är att gästerna från Småland skulle förvalta ett av sina genom Mikkel Bödker. Gästernas lirare stod för ett sannerligen vasst avslut vilket gjorde att smålänningarna var i förarsätet lagom till den tredje perioden.

I den tredje perioden var det likt de två inledande. Två lag med bekymmer att förvalta sina chanser. Samtidigt så var det två vassa målvakter. Tungt för Malmö var dock att Marmenlind utgick skadad, och Oskar Blomgren ersatte. Efter ett powerplay, lyckades Johan Olofsson blixtsnabbt vända på spelet och sätta dit en kvitteringspuck. Vilket gjorde att det var lika efter ordinarie matchtid.

I förlängningen fick Malmö möjligheten i powerplay. Vilket skåningarna dessutom förvaltade. Carl Söderberg blev matchvinnare för Malmö, när han styrde in Sylvegårds avslut.

– Spelat rätt många bra matcher, fallit på många målsnören. Idag är det vi som kommer tillbaka starka och får två poäng med oss, konstaterade matchhjälten Carl Söderberg efter matchen för C More.

– Vi satte oss i en bra situation i sista perioden. Vi fick ett powerplay vi inte kunde hantera på ett smart och intelligent sätt. Det är klart att vi är lite bättre idag än vad vi var hemma senast mot Linköping, sammanfattade HV71:s tränare Tommy Samuelsson.

• Carl Söderberg blev matchvinnare med sitt 2-1-mål.
  • Nick Shore hade många offensiva vassa matcher med kvalité.