Glenn Gustafsson fick fira trippelt i rivalmötet

30 december 2022 21:46
#HV71VLH

Ett rykande hett Smålandsderby för att avsluta 2022. Då nåddes flera milstolpar från Växjölägret. Glenn Gustafsson fick fira tre gånger om - dels som jubilar i sin 300:e SHL match, men även som målskytt och segrare i rivalmötet. Robert Rosén fick även han fira med en individuell milstolpe. Han gjorde ikväll sin 300:e poäng i SHL med Växjödressen. Växjö vann till slut den jämna tillställningen med 2-1.

HV71 kunde knappast fått en bättre start på Smålandsderbyt när de spräckte nollan efter drygt en minuts spel. Nicholas Shore fick göra sitt första SHL mål och fick ljudkulissen i Husqvarna Garden att gå i taket. HV71 kunde hålla i 1-0 ledningen till andra perioden efter tryggt och bra defensivt spel framför Joni Ortio mellan stolparna.

Växjö skulle senare kvittera efter knappt fem minuter i andra perioden, till 1-1 efter lång videogranskning, målskytt: Glenn Gustafsson i sin 300:e SHL match. Skapligt bra sätt att fira den milstolpen på. Gästande Växjö skulle senare ta ledningen med 2-1, efter att Robert Rosén serverat Tobias Rieder. Roséns assist innebar hans 300:e poäng i SHL med Växjö-tröjan på sig.

Tredje perioden blev en nervkittlande sådan, framförallt om man höll på Växjö. HV71 skapade läge på läge, men pucken ville inte in och en stor del av detta ska tillskrivas Emil Larmi som var helt otrolig där bak. Han tog allting som kom emot honom i den avslutande perioden, vilket resulterade i en mållös tredje period - och 3 poäng följer med till Växjö från Smålandsderbyt.

– Vi behöver få in en puck, framförallt sista 10 och ja de gäller att få in en bakom målvakten. Vi skapar tillräckligt för att göra mer än 1 mål i den här matchen, summerar en kortfattad Tommy Samuelsson, huvudtränare HV71, för C More efter match.

– Mycket nöjd med min burväktare ikväll, han visar kvalité och räddar poängen för oss idag tycker jag, så jättestarkt av honom. Idag gjorde Emil det han skulle och han hjälper oss vinna hockeymatcher. Jag tycker inte vi får något flyt i spelet, inte så nöjd med matchen, men jag är nöjd med tre poäng, sammanfattar en sammanbiten men glad Jörgen Jönsson, huvudtränare Växjö.

• Kvällens Smålandsderby mellan HV71 och Växjö lockade ett stort pubilkhav. Husqvarna Garden var fullsatt och det bjöds på magisk stämning.
  • Robert Rosén gjorde ikväll sin 300:e poäng i SHL sammanhang med en Växjö Lakers tröja på sig.
  • HV71:s Nicholas Shore gjorde sitt första mål för HV71 och i SHL. Målet räckte inte till då det blev hemmalegets enda.
  • Växjös Glenn Gustafsson jubilerade ikväll när han gjorde sin 300:e match i SHL. Detta firade han bland annat genom att sätta en fullträff.
  • HV71 hade förlorat 5 raka inför och lämnar i och med kvällens förlust 2022 med 6 raka förluster i bagaget.
  • Målvakten Emil Larmi tog 39 av 40 skott och slutade upp med en räddningsprocent på hissnande 97.50.