Tangerat SHL-rekord efter Skellefteås storseger

3 januari 2023 21:20
#SKEHV71

Skellefteå har tangerat Färjestads SHL-rekord i antal segrar i rad. Västerbottningarna tog sin 16:e raka vinst när de besegrade HV71 på hemmaplan. Segern grundlades i första perioden där Skellefteå gick ifrån till 3-0. Till slut vann Skellefteå med 7-2, efter bland annat fyra assist från Jonathan Johnson.

Skellefteå kom till den här matchen med 15 raka segrar medan gästande HV71 hade sex förluster i följd – och det märktes i första perioden. Skellefteå var det klart bättre laget och vann skottstatistiken med hela 13-2. Redan efter drygt sex minuter kom hemmalagets ledningsmål och när första perioden var spelad hade Skellefteå gått upp i en 3-0-ledning.

HV71 fick lite hopp när André Petersson gjorde 1-3 i spel fem mot tre. Men endast 25 sekunder senare gjorde Skellefteå 4-1 i spel fyra mot fem. Kort därefter gjorde hemmalaget både 5-1 och 6-1.

Tredje perioden var rätt avslagen, men Andre Petersson fick in en reducering innan Oskar Nilsson fastställde slutresultatet till 7-2.

– Det är en bra känsla. En svår match efter ett derby i Luleå senast. Vi skickade tydliga signaler matchen igenom. Vi täcker skott och får ut puckar. Det är jag jäkligt stolt över. Det är mer media som fokuserar på rekordet. Vi fokuserar mer på vårt eget spel, sa Skellefteås Jonathan Pudas.

– Det är ingen höjdare. Det ser ut ungefär som i tabellen. De är där uppe och vi är där nere. Det är inte en eller två gubbar som måste höja sig, utan hela laget måste upp med lite allt möjligt. Ingen bra känsla efter en period, sa HV71:s Niklas Hjalmarsson efter första perioden.

• Skellefteås 16:e raka seger, vilket är tangerat SHL-rekord tillsammans med Färjestad. Värmlänningarna lyckades med samma bedrigt säsongen 2001/02.
  • HV71:s sjunde raka förlust.
  • SHL:s assistkung Jonathan Pudas passade fram till sitt 22:a, 23:e och 24:e mål den här säsongen.
  • André Petersson gjorde båda HV71:s mål. Han har nu gjort tio mål den här säsongen.
  • Tom Kühnhackl nätade för andra matchen i rad. Han har gjort poäng i tre raka matcher.
  • Med fyra nya assist har Jonathan Johnson gjort 101 SHL-poäng i Skellefteåtröjan.