Larmi förgrundsfigur i Växjös vändning

3 januari 2023 21:13
#VLHRBK

Rögle inledde målskyttet på bortais mot serieledande Växjö, men därefter vaknade smålänningarna till liv samtidigt som målvakten Emil Larmi spikade igen. Med tre snabba mål i mittperioden vände Växjö matchen till sin fördel och kunde därefter marschera mot tre nya, friska poäng i toppen av tabellen.

Efter en jämn inledande period mellan serieledande Växjö och gästande Rögle var ställningen på tavlan fortfarande 0-0, bland annat tack vare två bra spelande målvakter. Efter första pausen tog sedan Rögle ledningen genom Samuel Jonsson, vars isare letade sig hela vägen in i nät bakom Emil Larmi i Växjös mål.

Därefter spikade finländaren igen totalt och var en av anledningarna till att Växjö kunde vända och vinna matchen relativt komfortabelt. Tre snabba mål i mittperioden, där Rögles målvakt Christoffer Rifalk gärna skulle ha gjort om ett par aktioner i samband med mål, blev direkt avgörande för poängfördelningen.

Den tredje perioden blev sedan mest en transportsträcka på vägen mot slutsignalen. Klara 31-19 i skott till hemmalaget talar sitt tydliga språk och jublet i Vida Arena var påtaglig vid slutsignalen. Växjö inleder år 2023 på bästa tänkbara sätt, medan Rögle får ladda om inför torsdagens match.

– Ganska stabilt, tycker jag. Vi har rätt så bra kontroll. Efter första perioden blev vi mer spetsiga med puckar mot mål, lite skitpuckar som ramlar in där. Det är mycket så hockeyn ser ut, det gäller att vinna kamperna där, tyckte Växjös Robert Rosén i C More.

– Jämn första period, delvis ganska jämnt i andra där vi har några minuter där vi tappar det. Sedan är vi inte tillräckligt nära för att komma ikapp i dag. Vi tappar spelare i egen zon, gör dåliga byten, och de tar vara på chanserna. Vi får inte riktigt hugg och då är det svårt att möta Växjö, tyckte Rögles Anton Bengtsson.

• Lukas Bengtsson i Växjö gjorde i kväll sin 100:e match i SHL.
  • Tre mål inom loppet av mindre än tio minuter i mittperioden avgjorde matchen för Växjö.
  • Växjö har vunnit åtta av de nio senaste matcherna, dessutom fyra raka hemmamatcher.
  • Målvakten Emil Larmi i Växjö räddade 18 av 19 skott i matchen.
  • Segern är Växjös tredje av tre möjliga mot Rögle den här säsongen.