Fyra raka mål gav Färjestad mirakelseger

3 januari 2023 21:56
#ÖREFBK

Allting såg klappat och klart ut i början av tredje perioden då Örebro gjorde 4-1, men Färjestad gav sig aldrig. Med fyra sekunder kvar av ordinarie tid var värmlänningarna ikapp och lagkaptenen Victor Ejdsell avgjorde därefter matchen i förlängningen.

Det här mötet mellan Örebro och Färjestad går till historien som en av de mest händelserika matcherna i SHL på länge. Eller vad sägs om tre videogranskningar, nio mål, 83 skott på mål, mål i powerplay, mål i boxplay, sekunddramatik i period 3 och ett avgörande i förlängning?

Örebro fick en rejäl pangstart med ett tidigt ledningsmål efter drygt en minut och dominerade den första perioden till en början. Trots det kvitterade Färjestad i numerärt överläge innan första akten var över. Efter att ha fått två (!) mål bortdömda efter videogranskning fick sedan Örebros Linus Öberg till sist göra mål "på riktigt", till 2-1 i mittperioden.

Efter att Rodrigo Abols satt 3-1 på straff och Elias Ekström utökat till 4-1 i början av tredje perioden såg matchen avgjord ut, men Färjestad ville annat. Tre mål senare stod klockan på 19:56 i period 3 och matchen var kvitterad till 4-4. Förlängningens avgörande kom därefter betydligt snabbare än ett brev på posten numera, drygt en minut in i densamma.

– Det var årets giveaway, det var bara att tacka och ta emot för Karlstadborna. Ibland är det svårt att sätta ord på saker, för vi har ändå powerplay och 4-2. Vi ska inte släppa till mål. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara det, om det är på kontot lättja eller övermod. Ett klantigt mål och ett klent mål så är det 4-4. Vi ger bort matchen, tyckte Örebros tränare Niklas Eriksson i C More.

– Matchbilden i sig kanske inte är något vi vill ha, även om jag tycker att vi rycker upp oss i andra perioden. Starkt att hitta tillbaka och göra mål med fyra sekunder kvar. Fantastisk känsla ändå, tyckte Färjestads matchvinnare Victor Ejdsell i C More.

• Matchen slutade 4-5 i mål och hela 40-43 i skott!
  • Joakim Nygård i Färjestad gjorde mål igen och har nu fyra raka matcher med fullträffar.
  • Örebros Linus Öberg fick två (!) mål bortdömda i matchen, innan han till slut blev målskytt till 2-1 i mittperioden.
  • Örebros Elias Ekström gjorde mål, vilket innebär att han nu har sex raka matcher med poäng.
  • Segern var Färjestads fjärde raka, efter att backen Theodor Lennström kommit tillbaka efter skada.