TIK

Sen vändning gav Färjestad två poäng

7 januari 2023 18:16
#TIKFBK

Det såg länge ut som om Timrå skulle ta en tung seger mot formstarka Färjestad. Hemmalaget satte sig i ett bra läge i den första perioden, men de många utvisningarna man ådrog sig resten av matchen blev kostsamma. Till slut kunde Färjestad komma ikapp - och dessutom avgöra till 4-3 på övertid.

Den första perioden bjöd på ett imponerande spel från hemmalaget. Det började med att Tim Erixon sköt ett skott som Jonathan Dahlén, periodens förgrundsfigur, styrde in. Därefter kom varsina mål från lagen, innan Dahlén klev in i handlingen igen och stal ett uppspel från Färjestad varpå han snärtade upp pucken i krysset.

Den andra perioden var en enda lång kavalkad av utvisningar och powerplay. I början var det Timrå som hade sämst disciplin och gav bortalaget dubbla chanser i fem mot tre. Gästerna var ofina nog att utnyttja det första, vilket gav 3-2, men trots att båda lagen fick dubbla chanser i powerplay även efter det föll inga fler mål i perioden.

Den tredje perioden blev inte lika präglad av utvisningar, men till slut skulle det ändå vara en utvisning som blev avgörande. Per Svensson tog nämligen ett matchstraff med bara minuter kvar. Joel Nyström tackade och tog emot när han sköt 3-3 och i övertiden var det en annan back - Theodor Lennström, som avgjorde med sitt 4-3-mål.

– Vi är mycket bättre än Färjestad så länge det är fair play. Färjestad är ett bra lag, men vi har ledningen. Så länge vi spelar fem mot fem är vi det bättre laget, men får slita hårt, sa en mycket frustrerad Ante Karlsson i Timrå.

– Vi var inte så bra som vi behöver vara i första. Vi fuskade för mycket. Efter det är det starkt att komma tillbaka. Vi växer in i matchen och det är jämnt och tight till slut. Vi tar det därifrån, summerade Färjestads tränare Thomas Mitell.

• Timrå har nu förlorat fyra av sina fem senaste hemmamatcher.
  • Färjestad å sin sida tog sjätte raka SHL-segern.
  • Jonathan Dahléns två mål innebär att han gjort sex mål på sina sex senaste matcher.
  • Daniel Viksten bröt en sju matcher lång poängtorka när han stod för dubbla mål.
  • Michael Lindqvist gjorde sin 200:e SHL-match för Färjestad.
  • Tim Erixon stod för en monsterinsats - spelade 33:30 och hade en assistpoäng.