Shinnimin hjälte i dramatisk finalrepris

12 januari 2023 21:38
#LHFFBK

Luleå hade ledningen med 4-1 mot Färjestad, men inom loppet av knappt sex minuter i andra perioden gjorde värmlänningarna tre mål. Det tog matchen till övertid, men Luleå stod som vinnare till slut. Brendan Shinnimin blev stor hjälte när han satte 5-4, hans andra mål i matchen.

Luleå inledde matchen bra och skapade två, tre bra chanser unde de första minuterna. I powerplay kom 1-0 genom Isac Brännström och efter det tog hemmalaget över allt mer. Luleå satte även 2-0. Några minuter senare valde Färjestads tränare Tomas Mitell att ta timeout, men Färjestad fick inte in någon reducering innan första perioden var över.

Andra perioden blev målrik. Luleå gick upp till 3-0, men Färjestad reducerade. Luleå och Isac Brännström svarade med att göra 4-1, och i det läget talade det mesta för Luleå. Färjestad stod dock för en imponerande upphämtning. Färjestad reducerade till 2-4 40 sekunder efter Luleås fjärde mål och innan andra perioden var över var ställningen 4-4.

I den tredje perioden studsade Luleå tillbaka. Hemmalaget hade flera bra chanser att avgöra, men Dennis Hildeby i Färjestads mål gjorde en bra match. Till slut knep dock norrbottningarna extrapoängen efter att Brendan Shinnimin avgjort i övertiden.

– Det är tufft att tappa en sådan ledning. Vi var lite nervösa där, men vi gjorde en väldigt bra tredje period. Skön seger, vi behövde den för framtiden, sa Luleås Brendan Shinnimin till C More.

– En märklig period (den andra). Det är Luleå som har de långa anfallen på oss och skapar de bättre chanserna. Vi har några bra sekvenser i vårt spel och då kommer vi till några lägen. Men konstig period med så mycket mål. Vi har självförtroende efter att ha vunnit många matcher i rad, och vänt många matcher, sa Färjestads Joel Nyström efter andra perioden.

• Första gången den här säsongen som Luleå får med sig bonuspoängen efter att matchen slutat oavgjort under ordinarie matchtid.
  • Luleås tredje seger mot Färjestad den här säsongen.
  • Isac Brännström gjorde sitt nionde och tionde mål för säsongen. Med det passerade han Leo Komarov och är etta i den interna skytteligan.
  • Även Brendan Shinnimin blev tvåmålsskytt, däribland det matchavgörande 5-4-målet.
  • Joel Lassinantti höll nollan i sju raka perioder mot Färjestad, men i den andra perioden spräckte Marcus Westfält den nollan när han reducerade till 1-3.
  • Erik Gustafsson gjorde sin 100:e SHL-assist när han spelade fram till 1-0.
  • I sin 100:e SHL-match nätade Joel Nyström.
  • Dennis Hildeby i Färjestads mål räddade 34 skott.