Olesen klev fram för Brynäs

12 januari 2023 21:25
#BIFLIF

Klassikermöte. Folkfest. Leksand tog ledningen. Sedan tog Brynäs över taktpinnen och stod för en solid insats på hemmaplan i rivalmötet som slutade 5-2 och Nick Olesen lämnade isen med ett hattrick.

Ett härligt klassikermöte väntade i Gävle under torsdagskvällen, där det var gästande Leksand med en powerplay-möjlighet tidigt i matchen. Kalle Östman tackade för det förtroendet, med ett rappt avslut, i mål - vilket gjorde att dalalaget tog ledningen. En replik skulle dock komma senare från gästerna, efter att Nick Olesen friställdes i slottet och 1-1 var ett faktum efter tjugo minuter.

En spelmässig prestation från Brynäs, som såg ut att båda i något gott för gästriklänningarna. För i mellanperioden såg Hannes Björninen till att styra in ett 2-1-mål i numerärt överläge, innan Nick Olesen utökade till 3-1. Leksand lyckades visserligen få till en reducering innan periodens slut, vilket gjorde att det stod 3-2 inför en spännande tredje period.

Leksand gjorde ett försök till forcering i den tredje perioden och dalalaget hade sina chanser. Dock förvaltades de inte. Efter ett misstag i ett uppspel, så kunde William Strömgren utöka till 4-2 - innan Nick Olesen fastställde 5-2 i den tomma målburen. Vilket var Olesens tredje mål för kvällen.

– Jag tycker grabbarna gör ett grymt bra jobb idag. Fansen är grymma. Det var kul att spela, konstaterade Nick Olesen för C More.

– Vi är ineffektiva idag igen. Släpper in två snabba. Vi får uppförsbacke och får jobba idag igen, sade en uppgiven Leksandsspelare genom Anton Lindholm efter matchen.

• Nick Olesen lämnade isen med ett hattrick.
  • Kalle Östman målskytt igen - denna gång i powerplay.