TIK

Clang höll hög klass i Rögles seger

12 januari 2023 21:10
#TIKRBK

När ett effektivt Rögle var på besök i Medelpad kunde Timrå inte göra mycket åt saken denna torsdagskväll i januari. Skåningarna svarade för två snabba mål i den första perioden. Därefter var det egentligen aldrig särskilt spännande på vägen mot slutsignalen och tre poäng för Rögle, vars målvakt Calle Clang höll mycket hög klass - och säsongens första nolla i SHL.

Det var ett möte i mittendelen av SHL-tabellen som publiken bjöds på denna torsdagskväll i Timrå, där hemmalaget fick uppleva en riktigt tung start på matchen. Inom loppet av två minuter i första perioden gjorde Rögle både 0-1 och 0-2 i snabb följd när Timrå inte var med på noterna. Därefter fick målvakten Calle Clang i gästernas mål mer att göra, men tvåmålsledningen stod sig till första pausen.

Efter densamma bjöd Timrå upp till en mycket bättre kamp, men trots ett spelmässigt övertag och flera bra chanser att reducera var det Rögle som även gjorde matchens tredje mål. Poängmaskinen Adam Tambellini fick in pucken i krysset bakom Jacob Johansson med ett skymt skott i ett flygande anfall, 0-3.

I den tredje perioden fick Timrå inleda med nästan två minuter i spel fem mot tre. Chanser skapades, men Calle Clangs nolla var fortsatt intakt tack vare både tur, skicklighet och kämpande lagkamrater. Därefter kunde Rögle i stället utöka till både 0-4 och 0-5, relativt komfortabelt hålla sin ledning hela vägen ut och därmed få med sig tre nya poäng i bagaget hem.

– Vi spelar bra i mittperioden och vinner många närkamper och skapar målchanser, men vi är inte tillräckligt skarpa i avsluten. Vi skapar chanser mitt i slottet, men nej... det är bara att trycka dit den, kommenterade Timrås Robin Alvarez besviket i C More

– Det var väldigt skönt att bocka av nollan och ta med oss tre poäng. Jag är stolt över grabbarna, vi kom hit med ett antal spelare borta. Det har varit så under många år att juniorer kliver upp och gör sitt jobb. I dag har vi många exempel. Timrå hade en del lägen, men vi fredar målet väldigt bra, kommenterade Rögles Calle Clang.

• Efter 15 minuter visade skottstatistiken 1-9, efter en riktigt stark inledning av Rögle.
  • Timrå vann skotten med 31-24.
  • Calle Clang räddade alltså samtliga 24 skott på sitt mål i matchen och höll säsongens första nolla.
  • Adam Tambellinis två mål i dag gör att han fortfarande snittar över en poäng per match.
  • Förlusten var Timrås tredje raka, dessutom den tredje raka på hemmais.
  • Efter två raka förluster har Rögle vänt trenden och har två raka segrar.