Ny seger för Roséns Växjö

12 januari 2023 21:15
#VLHFHC

En stabil defensiv. En offensiv med leverans. Så var det sannerligen för Växjö under torsdagskvällen när serieledarna, besegrade Frölunda på hemmais.

En defensiv kamp inledningsvis, det kan vara en av de rubrikerna publiken fick med sig från den första perioden i Vida Arena. Det var en tillknäppt inledning, med två starka lag i form av Växjö och Frölunda, där inget av lagen direkt bjöds på någon målchans. Vilket gjorde dessutom att första perioden blev mållös.

I mellanakten, var det ett hemmalag, med pondus och finess. Hemmalaget skulle göra 1-0 dryga sju minuter in i perioden. Det efter att Tobias Rieder stod för en elegant styrning, lagom till Frölunda blev fulltaliga från sin utvisning. Hemmagänget skulle dessutom utöka sin ledning, dryga sju minuter senare, efter påpasslighet av Robert Rosén när han satt dit pucken i krysset.

Frölunda gjorde ett gediget försök under den tredje perioden, att försöka forcera fram en reducering. Dock var det ett minst sagt stabilt Växjö. Defensivt skickliga. Och offensivt rappa. Hemmalaget stängde igen matchen på ett formidabelt sätt och kan addera tre poäng ytterligare i tabellen efter dagens seger.

– Jag tycker vi har spelat jättebra egentligen igenom hela säsongen. Vi har en otroligt backsida och målvakter som spelat bra hela säsongen, det ger en trygghet, konstaterade Växjös Robert Rosén för C More efter matchen.

– Tufft så klart. Jag känner att vi förtjänar några mål. Vi har matchen då och då. Pucken studsar inte med oss idag, tyvärr, sammanfattade Frölundaspelaren Isac Born efter matchen.

• Robert Rosén fortsätter att leverera poäng för Växjö.
  • Andreas Borgman spelade mest i Frölunda.