TIK

Kühnhackl tvåmålsskytt när Skellefteå tog elfte raka

14 januari 2023 17:37
#SKETIK

Skellefteå är återigen uppe på vinnarspåret. I lördagens match mot Timrå kom andra raka "trean", och faktiskt elfte raka hemmasegern. Efter en jämn förstaperiod var det sedan aldrig något snack. Formstarke Tom Kühnhackl gjorde två mål i vad som slutade med en stabil 5-0-seger.

Den första perioden var spelmässigt jämn, möjligen med ett litet övertag för hemmalaget. De stora målchanserna lyste emellertid med sin frånvaro och därför var det knappast förvånande att perioden slutade mållös.

I den andra perioden fick Skellefteå en drömstart när Anton Olsson skickade in en isare från blålinjen till 1-0. Det skulle sätta tonen för resten av perioden, som blev Skellefteås för hela slanten. Halvvägs in kom 2-0 och i numerärt underläge sprintade Andreas Wingerli ifrån och satte iskallt 3-0.

Den tredje perioden inledde Skellefeå i ett långt fem mot fyra, där Oskar Nilsson satte 4-0 vilket släckte hoppet för gästerna. Det blev ytterligare ett mål, men den stora händelsen i tredje perioden var nog att Skellefteå annonserade att JVM-backen Axel Sandin Pellikka tecknat ett seniorkontrakt.

– Vi är produktiva i anfallszon och får in fem puckar. Skönt att vinna. Jätteskönt att skriva kontrakt, det har jag strävat efter ända sedan jag kom hit. Det var klart innan JVM men vi har väntat med att presentera det, sa succébacken Axel Sandin Pellikka vars a-lagskontrakt presenterades under tredje perioden.

– Vi måste släppa loss och chansa lite, men måste börja med att få fast lite fler puckar i anfallszon och få stopp på spelet i egen zon, sa Timrås Emil Pettersson inför den tredje perioden.

• Timrå åkte på fjärde raka förlusten.
  • Linus Söderström höll säsongens sjätte nolla.
  • Panu Mieho debuterade för Timrå, spelade 10:25.
  • Tom Kühnhackl har nu gjort poäng i sju raka matcher (6+4).
  • Anton Olsson gjorde sitt första mål för Skellefteå.
  • Det meddelades under matchen att junioren Axel Sandin Pellikka skrivit a-lagskontrakt med Skellefteå.