SKE

Fyra poäng av Kalle Östman i Leksands seger

19 januari 2023 21:30
#LIFSKE

Leksand besegrade Skellefteå med 4-1 – och Kalle Östman var inblandad i allt framåt för hemmalaget. 28-åringen gjorde det matchavgörande 2-1-målet i den andra perioden och på de övriga tre Leksandsmålen hade Östman assist.

Skellefteå inledde matchen piggt och fick också utdelning när hete Tom Kühnhackl gav gästerna ledningen. Leksand tog dock över spelmässigt ju längre perioden led och 1-1 kom genom Matt Caito. Leksand fortsatte att vara det spelförande laget i mellanperioden och drygt 16 minuter in i den tog hemmalaget också ledningen, via en styrning från Kalle Östman.

Östman gav Skellefteå problem även i den tredje perioden, men då som framspelare. Han hade assist på Jonas Ahnelövs 3-1-mål och även på Lucas Elvenes 4-1, som kom i öppen kasse.

– Det var så klart kul. Skön vinst på hemmaplan. Det var bra, sa Leksands Kalle Östman, som gjorde fyra poäng.

– En insats vi inte är nöjda med. Vi har för lite puck i offensiv zon. Vi får inte fast dem. Bortsett från några byten är vi inte alls nöjda, sa Skellefteås Rickard Hugg efter andra perioden.

• Leksands andra raka seger.
  • Tom Kühnhackl har den just nu längsta pågående poängsviten i SHL. Med sitt 1-0-mål förlängde han sviten till åtta matcher i följd med poäng.
  • Efter elva matcher utan mål nätade Matt Caito igen.
  • För första gången den här säsongen gjorde Kalle Östman fyra poäng (1+3) i samma match.
  • Jonas Ahnelöv hade en fin framspelning fram till 2-1. Det var hans första poäng sedan den 3 november. Av bara farten gjorde han även 3-1.
  • En annan spelare som hade en bra kväll var Lucas Elvenes. Han gjorde ett mål och två assist.