FHC

Svängig förstaperiod lade grunden när HV71 segrade

20 januari 2023 21:38
#HV71FHC

HV71 tog under fredagskvällen emot Frölunda inför ett fullsatt Husqvarna Garden och det var full fart från start som gällde. När första perioden var till ända hade hemmalaget skaffat sig en 4-2-ledning. Ledningen behöll de sedan resten av matchen och Jönköpingslaget bärgade tre viktiga poäng inför stående ovationer från publiken.

Det var två lag som kom ut på isen och hade bestämt sig för att sätta full fart framåt i kvällens match i Husqvarna Garden. Frölunda inledde starkast och skapade flest chanser de inledande minuterna men det var HV71 som fick utdelning. På sina tre första skott stod hemmalaget för två mål. Frölunda svarade snabbt och det genom en styrning från kaptenen Joel Lundqvist som i och med det nådde milstolpen 500 poäng i SHL för Frölunda. Spelet fortsatte i ett vansinnigt tempo och publiken bjöds på en stor dos hockeyunderhållning. När signalen ljöd efter 20 minuter stod det 4-2 på tavlan.

Hemmalaget kom ut starkt i den andra perioden och pressade på för att utöka sin ledning. Bland annat stod Frölundas backbjässe Petteri Lindbohm för en mycket kvalificerad målvaktsräddning i ett läge där målvakten Frederik Dichow blivit överspelad och målet stod vidöppet. Istället var det bortalaget som kunde kapitalisera på en kontring när Jan Mursak hamnade ensam med Joni Ortio och slovenen skickade in sitt andra mål för kvällen.

Det här skulle till slut visa sig vara hemmalagets kväll. Joey LaLeggia stänkte in sitt andra mål i matchen tidigt i den tredje perioden och när Andy Miele kyligt lade in 6-3 var saken klar. Inför stående ovationer från hemmapubliken kunde hemmalaget jubla åt tre viktiga poäng.

– Vi är väldigt effektiva i första perioden och lyckas få målen i rätt lägen. Andra perioden tycker jag är vår period egentligen och där borde vi ha gått ifrån. Stor eloge till laget att de behåller lugnet och fortsätter spela, kommenterade HV71:s tränare Tommy Samuelsson segern till C More.

– Vi skapar mycket framåt men går bort oss i defensiven. Det får vi vara besvikna på, sa Frölundas Patrik Carlsson till C More efter förlusten.

• HV71 tog första segern efter sex raka förluster mot Frölunda
  • Joel Lundqvist styrde in Frölundas första mål i matchen vilket innebar poäng nummer 500 i SHL för kaptenen. I och med det placerar han sig på åttonde plats i SHL:s poängliga genom tiderna.