MIF

Rosén med hattrick i galen vändning av Växjö

19 januari 2023 21:49
#VLHMIF

I början av den tredje perioden gjorde Malmö 3-0 – men Växjö, anförda av Robert Rosén, skulle komma tillbaka. Inom loppet av elva sekunder gjorde Lakers två mål och sedan kom även 3-3. På övertiden klev Robert Rosén fram, igen. Med sitt tredje mål för kvällen sköt han extrapoängen till Växjö.

Första perioden var jämn, men det inte skapades särskilt många vassa målchanser. I den andra blev det desto hetare lägen framför de båda målen. Och det var Malmö som var mer effektivt när chanserna dök upp. På en minut och 22 sekunder gjorde skåningarna både 1-0 och 2-0. Växjö lyfte därefter fram spelet, men Adam Werner stoppade det som kom mot honom i slutet av den andra perioden.

Tredje perioden blev dramatisk. Malmö utökade till 3-0. Kort därefter fick Växjö in en reducering. Endast elva sekunder senare kom även 2-3 genom Erik Josefsson. Lakers fortsatte att trumma på och halvvägs in i tredje perioden gjorde hemmalaget även 3-3. Ett mål som tog matchen till övertid och där fullbordade Robert Rosén vändningen med att sätta sitt tredje mål för matchen.

– Vi får bra utdelning i tredje. Vi borde ha gjort något mål i den andra perioden. Utdelningen kom kanske lite retroaktivt. Att jag får äran att göra tre mål är lite tillfälligheter och tur, men det är bara att tacka och ta emot, sa Växjös tremålsskytt Robert Rosén.

– I en och en halv period höll vi oss till planen. Vi tappade lite i slutet på andra. Vi fick 3-0 i tredje, men tappade tålamodet igen. Det är som att vi inte kan spela som vi vill hela matchen. Surt, sa Malmös tränare Tomas Kollar.

• Växjös sjunde raka hemmaseger.
  • Robert Rosén visade vägen i vändningen. Han gjorde 1-3, tog matchen till övertid med sitt 3-3 mål och väl där gjorde han även 4-3.
  • Rosén har nu gjort 15 poäng på de nio senaste matcherna.
  • Efter sju matcher utan mål har Carl Persson nätat i två av de tre senaste matcherna.
  • Tvåmålsskytten Marcus Sylvegård utökade sin ledning i den interna poänligan. Han är nu uppe på 21 poäng den här säsongen.
  • Växjötrion Jayden Halbgewachs, Hardy Häman Aktell och Joel Persson noterades för två assist vardera.