Skön bortaseger för Linköping - Törnqvist tvåmålsskytt

19 januari 2023 21:31
#RBKLHC

Rögle kom till kvällens hemmamatch mot Linköping med tre raka segrar och starkt självförtroende, men fick se sig besegrade. Bortalaget tog ledningen tidigt i matchen och skulle fortsätta göra mål i strid ström. Via två mål i varje period stod Linköping för en stark bortamatch som slutade med seger 6-2.

Det var två lag som kom ut och spelade offensiv hockey från start. Bortalaget öppnade målskyttet när Patrick Russell hittade en lös puck framför kassen och kunde raka in ledningspucken. Rögle svarade upp snabbt när stekhete Ludvig Larsson stänkte in kvitteringen från vänstra tekningscirkeln. Resten av perioden hade Rögle det mesta av spelet, men det var Linköping som gjorde matchens nästa mål när Markus Hännikäinen skickade in en puck till en fristående Henrik Törnqvist som vinklade in pucken i krysset.

Den andra perioden började på bästa sätt för bortalaget. Två mål inom loppet av en och en halv minut gjorde att man gick från 2-1 till 4-1. Det tvingade Rögle att ta en timeout och genomföra ett målvaktsbyte. Hemmalaget åt sig in i perioden och när man fick spela fem mot fyra kom också den viktiga reduceringen från Linus Sandin.

I den tredje perioden fortsatte båda lagen skapa chanser. Rögle mest via långa anfall som till slut ledde till skottlägen, medan Linköping fick mycket öppna ytor från hemmalaget. Det var också Linköping som lyckades bäst och via Henrik Törnqvists andra för kvällen och Christoffer Ehns 2-6 efter en kontring kunde man stänga ner Rögle och spela hem tre poäng.

– Det är ett tufft lag att möta, de är vassa när de får chanser. Vi slarvar lite mycket och då smäller det bakåt, konstaterade Rögles Oliver Tärnström efter slutsignalen.

– Fantastiskt skönt att ta tre poäng här. Jag tycker att vi gör en jättebra bortamatch över 60 minuter och är starka framför båda målen. Vi har spelat bra de senaste matcherna, skönt att vi fick göra lite mål och ta tre jätteviktiga poäng, sa Christoffer Ehn direkt efter slutsignalen.

• Rögles svit på tre raka segrar tog slut.
  • Linköping hade inte gjort sex mål borta mot Rögle sedan den 24 oktober 2017.
  • Ludvig Larsson har gjort mål i tre av sina fem senaste matcher.
  • Henrik Törnqvist trivs mot Rögle, har gjort fyra poäng (3+1) på tre matcher mot skåningarna.
  • Inför matchen låg Linköping näst sist i bortatabellen - men tog sin femte seger för säsongen utanför Saab Arena.
  • Rögle har bara tagit tre poäng en gång när man släppt in första målet.