IKO

Trendbrott för Timrå efter duons första SHL-mål

21 januari 2023 17:51
#TIKIKO

Timrå hade fem raka förluster inför matchen mot Oskarshamn, men den dystra sviten satte medelpadingarna stopp för. Mycket tack vare två debutmålskyttar. Både Axel Rindell och Panu Mieho gjorde sina första fullträffar i SHL när Timrå vann med 4-1.

Sett till de fem senaste matcherna var det ligans formsvagaste lag (Timrå) mot ligans formstarkaste (Oskarshamn), men det var Timrå som startade bäst. Medelpadingarna hade 16-5 i skott på mål efter de första 20 minuterna och hade också 2-0. Bland annat efter ett sent mål från Erik Walli-Walterholm, som fick ett skott i magen av Joe Cannata och sedan studsade pucken in i mål.

I mellanakten var det Oskarshamns tur att göra ett mål i slutet av perioden. Med 17 sekunder kvar till pausvila fick Jiri Smejkal in pucken. Detta efter att Oskarshamn flyttat fram spelet i slutet av andra perioden, delvis tack vare två powerplay.

Timrå svarade med ett tidigt mål i den tredje perioden. Oskarshamn lyckades aldrig få in ytterligare en reducering och i stället fastställde Emil Pettersson slutresultatet till 4-1 via ett mål i öppen kasse.

– Jag försöker skjuta mycket och äntligen blev det mål. Jag ville få pucken mot mål och jag är glad att den gick in. Jag måste ge cred till våra spelare framför mål, sa Timråbacken Axel Rindell efter sitt första SHL-mål.

– Energin är där och det är en jämn match. De sista detaljerna är inte på plats i dag, men de är det för Timrå. Nu är det bara att ladda om, sa Oskarshamns tränare Martin Filander.

• I och med segern utökade Timrå avståndet till Oskarshamn till fyra poäng.
  • Axel Rindell öppnade målskyttet och det var hans första SHL-mål i karriären.
  • Även Panu Mieho gjorde karriärens första SHL-mål när han satte 3-1-pucken.
  • Jiri Smejkal (1+0) har gjort tre mål på de två senaste matcherna.
  • Efter att ha missat sex raka matcher var backen Joonas Lyytinen tillbaka i Timrås trupp. Han spelade knappt 20 minuter.
  • Erik Walli-Walterholm nätade för andra matchen i följd.