Abols trippel grundlade Örebros seger

21 januari 2023 20:40
#ÖREHV71

Örebro drog ifrån till en 3-0-ledning. HV71 hade sina lägen för en kvittering, när de successivt jobbade sig in i matchen men det räckte inte hela vägen, för närkingarna satte dit två mål i tom målbur för att fastställa slutresultatet 5-2.

Örebro brukar vara tunga och skickliga på hemmaplan att möta. Det skulle även HV71 bli varse om i den inledande perioden i Behrn Arena. Närkingarna öppnade målskyttet efter fem minuter, efter att lagkaptenen Rodrigo Abols, gjort arbetet framför mål och satt dit 1-0-målet. Samme Abols, utökade därefter till 2-0, efter att kommit i fart och på ett skickligt sätt hittat nätmaskorna.

Väl vidare så var det ett HV71 med ambition att fortsatt mala på. Att försöka ska´pa lägen offensivt. Bland annat genom Nick Shore. I ribban. Sedan en superparad av Jhonas Enroth. Efter ett längre offensivt tryck från Jönköpingsgängets sida, så kunde Örebros William Wikman snappa upp pucken, skrinna ifrån sina motståndare och sätta dit 3-0. Viktigt nog för HV71, så replikerade de genom Mikkel Bödker och 3-1 var ställningen efter fyrtio minuter ishockey.

Örebro kom starkt ut till den tredje perioden och skapade offensiva frejdiga lägen. Målet, dryga fem minuter in i perioden, skulle komma från André Petersson. HV71-spelaren spelades fram till ett ypperligt läge och tog vara på möjligheten. HV71 hade sina möjligheter. Flera av dessa. Det kan man gott konstatera. Dock var det Rodrigo Abols som punkterade matchen, med sitt tredje mål i den tomma målburen och Mathias Bromé fastställde slutresultatet till 5-2, precis genom samma sätt som Abols gjorde sitt 4-2-mål.

– Första perioden är väldigt bra för oss. Första femton i alla fall. Sen känns det som att matchen står och väger hela matchen, från att det är två perioder kvar, i stort sätt, sammanfattade Örebros målvakt Jhonas Enroth för C More efter matchen.

– Det är många som måste komma upp och göra det bättre helt enkelt. Det är mycket misstag och felbeslut därute som gör att vi ger upp några mål. Det gör det svårt för oss att vinna matchen, trots att vi har många lägen, sade en besviken André Pettersson.

• Rodrigo Abols lämnar isen med ett hattrick.
  • André Petersson stod för en gedigen insats.