ÖRE

Tränarna ense - rättvis seger för Örebro

28 januari 2023 20:42
#LIFÖRE

Det blev minst sagt jämnt och spännande ända in i det sista när Örebro till slut kunde vända hemåt från Leksand med en färsk seger i bagaget. En stark insats av målvakten Jonas Arntzen i kombination med ett uppoffrande spel i slutperioden gjorde att Örebro kammade hem samtliga tre poäng.

Den här lördagskvällen var det dags för ett möte mellan Leksand och Örebro, där gästerna tog tag i taktpinnen redan tidigt i matchen. Första perioden vanns med 1-0 efter att Milton Oscarson gjort sitt första SHL-mål i karriären, genom att sprätta upp pucken högt från nära håll. Ledningen i paus var motiverad efter 11-5 i skott i Örebros favör.

Mittperioden blev sannerligen någonting av det mer underliga slaget. Skottmässigt var det Örebro som dominerade totalt med 14-2, men godkända mål slutade 1-1. Leksand hade utöver sitt powerplaymål i slutet av perioden även en puck till i nät, men en sparkrörelse renderade i ett icke godkänt mål. Örebros Mathias Bromé gjorde för övrigt 0-2 med en riktigt läcker avslutning.

I början av den tredje perioden tryckte Leksand därefter på för att nå en kvittering i spel fem mot fyra, men Örebro kämpade och slet för att hjälpa Jonas Arntzen i målet. Efter stort besvär lyckades närkingarna till sist hålla undan och även göra 1-3 i tom kasse i slutet av matchen. Skotten slutade till sist 19-32.

– Det är ganska blekt i 40 minuter, sedan går vi bra för det i tredje och har målchanser för att sätta dit den. Men, det vill sig inte... Det är för blött i åtminstone 35 minuter, och jag blir lite förbannad på omständigheter och så. Jag tar med mig moralen i gänget. Lägger man ihop allt är det rättvist att Örebro vinner, men vi kämpar i alla fall. En sur torsk, tyckte Leksands tränare Björn Hellkvist i C More.

– Vi spelar bra, snabbt med pucken och med hög fart, bra passningsspel och skapar ett gäng chanser. 40 minuter jättebra spel, sedan får vi några utvisningar. Vi får spela defensivt och krigar i boxen. Välförtjänt seger, jag tycker att vi är det bättre laget, kommenterade Örebros tränare Niklas Eriksson.

• Segern gör att Örebro närmar sig topp fyra, de är nu bara en poäng bakom Frölunda på fjärdeplatsen.
  • I mittperioden vann Örebro skotten med hela 14-2. Målmässigt blev det dock 1-1, plus att Leksand fick ett mål underkänt.
  • Leksands Jesper Kandergård gjorde i kväll sin 100:e match i SHL. Bra jobbat!
  • Örebro har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Leksand.
  • Leksand gjorde mål i powerplay på hemmaplan i den här matchen. Det var blott det andra (!) i den spelformen för LIF i just Leksand den här säsongen.