Lindbäck och Björninen såg till att Brynäs straffade Skellefteå

31 januari 2023 21:42
#BIFSKE

Skellefteå hade både 1-0 och 2-1 mot Brynäs, men Gävlelaget gav aldrig upp. Brynäs kvitterade i den tredje perioden och tog extrapoängen genom att vinna straffläggningen. Där klev Anders Lindbäck fram i målet och Hannes Björninen satte den avgörande straffen.

En rätt jämn första period där båda lagen kom till en del lägen. I Brynäs var det framförallt kedjan med Ljungkrantz, Scott och Eklind som skapade farligheter. För Skellefteå var det oftast förstakedjan som kom till vassa lägen, men det var Rickard Hugg som gjorde periodens enda mål.

Brynäs fick in en kvittering genom Greg Scott i början på period två, men Skellefteå återtog ledningen genom Oskar Nilsson. Brynäs hade några långa anfall utan i mellanakten utan att riktigt komma till jättemånga heta chanser. Skellefteå fick en straff i den andra perioden, men den räddade Anders Lindbäck.

Anders Lindbäck skulle fortsätta stoppa Skellefteås straffar. För efter en stark Brynäsforcering i den tredje perioden, där hemmalaget också fick in en kvittering, gick matchen till övertid och sedermera straffar. Där blev Lindbäck och Hannes Björninen, som satte den avgörande straffen, Brynäs hjältar.

– Förutom första målet tyckte jag att jag skötte mig bra. Det gjorde grabbarna också. Vi bestämde oss i dag för att göra det och då är det också skönt att det blev så, sa Brynäs målvakt Anders Lindbäck.

– Surt att torska. Vi gör ingen klockren insats, men vi har ledningen två gånger om. Vi blev lite passiva och gick inte för trean, sa Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

• Brynäs har vunnit båda sina hemmamatcher mot Skellefteå den här säsongen.
  • För sjunde hemmamatchen i rad släppte Brynäs in det första målet.
  • Rickard Hugg nätade för andra matchen i rad. Han har gjort sju poäng på de sju senaste matcherna.
  • Brynäs hade fyra raka matcher utan mål i powerplay, men den sviten bröts när Greg Scott satte 1-1 i numerärt överläge.
  • Oskar Nilsson var delaktig i båda Skellefteås mål – en assist och ett mål.
  • Anders Lindbäck svarade för en stark prestation. Han hade 21 räddningar i matchen och stoppade tre av fyra straffar.