Hultström låg bakom det mesta i Linköpings seger

31 januari 2023 21:55
#LHCFBK

Linköping stod för en mindre bra insats i lördags och det märktes från start att det var ett revanschsuget hemmalag som hade skrinnat ut på isen. Linköping var bättre sett över hela matchen, tog en stabil 5-2 vinst och lämnade isen med tre välförtjänta poäng.

Linköping kom ut starkt direkt från start och satte ordentlig press, utdelning fick de också när Linus Hulström satte 1-0 efter 2.24. En ledning som dock var kortvarig, Färjestads Michael Lindqvist styrde in kvitteringen drygt minuten senare. Linköping fortsatte att trumma på under hela första perioden, skapde flertalet chanser och tillslut återtog de även ledningen när Filip Bystedt satte pucken i nät bakom Matt Tomkins med ett snabbt handledskott.

Hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen även i inledningen av andraperioden, pressade tillbaka gästerna och skapade chanser. Linus Hulström satte sitt andra mål för kvällen och minuten senare tog Färjestads Tomas Mitell timeout. Detta såg ut att få resultat, spelet jämnade ut sig och Marcus Nilsson satte 3-2 reduceringen i powerplay efter en öppnade passning från Theodor Lennström. Efter detta tog gästerna över spelet allt mer och kunde mycket väl ha satt dit kvitteringen.

Kortfattad text om matchen i sin helhet, svängningar, upphämtningar, momentum etc.

– Vi va jätte missnöjda efter förra matchen, skönt att vi kommer ut och gör en bra match här idag. Vi sliter för varandra, blockar skott, skapar långa anfall, många bra saker vi kan ta med oss säger Henrik Törnqvist i C More efter matchen.

– En riktig dålig inställning idag, vi vinner inte en närkamp de första 22 minuterna. Vi förlorar alla dueller, har vi en bättre inställning så gör vi match av detta, jag tycker vi slarvar bort det säger Färjestads Linus Johansson i C More.