TIK

Olli Palola presenterade sig direkt

31 januari 2023 21:30
#HV71TIK

Timrå startade gediget och höll sedan undan. Medelpadingarna tog sin fjärde raka seger efter att besegrat HV71 på bortaplan med 3-1.

HV71 hade mycket nytt till matchen mot Timrå, med en ny tränarkonstellation bland annat. Ser vi till starten i matchen, var det ett gästande gäng från Medelpad med pondus och förde spelet. Olli Palola, nyförvärvet, presenterade sig direkt för sina nya supportrar i det första bytet efter att han blivit fint serverad av lagkaptenen Anton Lander. Timrå såg dessutom till att utöka, efter att Joonas Lyytinen avlossat en handledare från backplats och 2-0 var således ett faktum.

Timrå kom starkast ut även ut i den andra perioden. Dock var det ett hemmalag med ett helt annan energi och arbetade sig successivt in i matchen. Gästernas Jacob Johansson stod för ett antal fina räddningar - men en reducering fick hemmalaget med sig under perioden, genom André Petersson.

En jämnare inledning av den tredje perioden, var det sannerligen, där HV71 tog över matchbilden allt mer och hade flertalet lägen för en kvittering. Bland annat genom André Petersson samt Fredrik Forsberg, under de lägen hemmalaget fick i powerplay. Det räckte dock inte hela vägen för HV71, utan Timrå fick med sig samtliga poäng när Robin Hanzl fastställde slutresultatet 3-1.

– Dålig start. Uppförsbacke. Vi jobbade oss in i matchen. Men det räckte inte, konstaterade André Petersson för C More efter matchen.

– Jag tycker att vi skulle gjort mer mål i första perioden och ett par minuter in i andra, så hade vi en del lägen. Sen biter HV71 sig in mer i matchen, sen tycker jag de är rejält inne i matchen efter sin reducering. Sen tycker jag efter tredje att vi har bättre koll på det igen. Det är en bra bortamatch sett över 60 minuter, sammanfattade Timrås Anders Karlsson.

• Olli Palola presenterade sig för Timrås supportrar direkt.