Myrenberg stor matchhjälte när LHC fick med sig extrapoängen

2 februari 2023 21:46
#LHFLHC

En match som Luleå förde från början till slut. Ändå var det Linköping som lyckades knipa extrapoängen. Ty Rattie kunde skjuta in 2-1 i förlängningen, men den stora segerorganisatören var Jesper Myrenberg. Han tog nästan allt mellan stolparna och slutade upp med 36 räddningar av 37 möjliga.

Gästande Linköping var oerhört nära att ta ledningen redan efter en halvminuts spel, men Luleås Matteus Ward i storform stod ivägen för Markus Ljungh. LHC skulle sedan fortsätta trycka på offensivt, dels tack vare två stycken powerplay, men även genom snabba spelvändningar och rappt spel i egen zon. Luleå visade däremot på nytt att det är en oerhört svår nöt att knäcka om man ska lyckas göra mål på laget från Norrbotten, första perioden slutade mållös.

När pucken släpptes för andra perioden dröjde det endast 1 minut och 6 sekunder innan gästerna gjorde matchens första mål och tog ledningen, Christoffer Ehn med ett läckert backhandavslut. Brendan Shinnimin skulle sedan kvittera till 1-1 och innan, samt efter kvitteringen, var det Luleå för fulla muggar. 1-1 stod sig däremot i periodpaus, efter att Linköpings Jesper Myrenberg stått för en jätteparad bland annat.

När minut 40 till 60 skulle spelas var det Luleå som stod för allt och lite till, men det hjälpte inte. LHC hade Jesper Myrenberg där bak som nämligen tog allt och lite till. Matchen gick senare till förlängning efter en mållös tredje period. Väl där byttes chanser fram och tillbaka innan Ty Rattie fick ett friläge och kunde stänka dit segerpucken 2-1.

– Såhär är hockey ibland, vi är värda 3 poäng och de hade en riktigt bra målvakt. Vi ska vinna med 7-1 en sån här match. En riktigt bra insats så finns inte så mycket att säga, säger Luleås huvudtränare Thomas Berglund om Luleås förlust ikväll.

– Det är en bra match. Jag har inte spelat match på länge och ändå försökt hålla liv vid spelet. Det är kul att man kan hjälpa till när det behövs. Jag skulle inte säga förvånad, jag vet ju att jag kan spela på den här nivån. Det är ett fint kvitto på att jag gjort det bra senaste tiden tillsammans med tränarna runtomkring, sammanfattar en ödmjuk Jesper Myrenberg som bommade igen totalt mellan stolparna för sitt Linköping ikväll.

• Jesper Myrenberg stod för 36 räddningar och 97.30 i räddningsprocent.
  • Ty Rattie gjorde det matchavgörande 2-1 målet i förlängningen.
  • Brendan Shinnimin förlängde sin poängsvit till 6 matcher i och med kvällens mål.
  • Luleås segersvit på 4 raka matcher tog slut.
  • Detta var Linköpings första bortaseger mot Luleå sedan september 2017. De hade innan ikväll 10 raka förluster på bortaplan mot just Luleå.