Skellefteå ångar på hemma - Pudas låg bakom mycket

2 februari 2023 21:37
Skellefteåspelare framför Oskarshamnsspelare i jakt på pucken
#SKEIKO

Senast Skellefteå hade en fin svit - 16 raka SHL-segrar - var det Oskarshamn som avslutade sviten. Nu lyckades inte smålänningarna med samma bedrift. Efter en målkavalkad där matchbilden svängde fram och tillbaka stod Skellefteå som segrare med 5-3 efter bland annat tre assistpoäng från Jonathan Pudas.

Den första perioden hade två ansikten, där det först var spelmässig dominans från Skellefteå. Det var därför också logiskt att hemmalaget tog ledningen genom backen Petter Granberg, men sen bytte matchen skepnad. Oskarshamn tog över och förutom att kvittera hade laget två stolpskott i den första perioden.

Det blev en händelserik andraperiod, där Skellefteå återigen öppnade bäst. Hemmalaget gick upp till 3-1, och där och då såg det ut som om de skulle kunna gå ifrån till en ännu större ledning, men Oskarshamn gav sig inte. Ett vinkelskott från David Quenneville och en lite turlig studs senare var det återigen likaläge.

Efter kallduschen i slutet av andra reagerade Skellefteå på bästa sätt - nämligen genom att komma ut i tredje och göra både 4-3 och 5-3, ett grepp man sedan inte släppte. Oskarshamn hade sina lägen i matchen, inte minst de tre stolpträffarna, men det räckte inte för att stoppa Skellefteås mäktiga hemmasvit.

– Jag tycker att det går ganska mycket fram och tillbaka, det var en rörig match. Vi kände oss starka och försökte fortsätta spela vårt spel. Det är lätt att bli stressad när man släpper två i slutet av andra annars, sa Skellefteås Jonathan Pudas.

– Vi gör ganska mycket bra i den här matchen. Vi svarar upp på ett bra sätt och skapar en hel del skarpa lägen. Vi har 3-3 inför sista och det känns som vi har en push kvar, men de två sista målen svider, summerade Oskarshamns tränare Martin Filander.

• Skellefteå knep 14:e raka hemmasegern.
  • Jonathan Pudas hade tre assistpoäng och drog ifrån Patrik Karlkvist som ensam ledare i den kategorin.
  • Oskarshamn gjorde två mål på 31 sekunder i slutet av andra perioden.
  • Oscar Möller har gjort poäng i fem raka matcher.
  • Petter Granberg bröt en 36 matcher lång måltorka när han gjorde 1-0.