Färjestad vände och vann

2 februari 2023 21:40
#FBKBIF

Brynäs inledde piggast och var i en ledning med två mål. Färjestad lyckades kraftsamla och vända, när Daniel Viksten gjorde det avgörande 3-2-målet inför hemmapubliken i Löfbergs Arena.

Brynäs kom stärkta från två raka segrar till Karlstad och stod för en fin start på matchen. Gävlelaget tog ledningen genom David Sklenicka redan efter lite mer än två minuters spel. Brynäs lyckades diktera villkoren i mångt och mycket under den inledande perioden, där Färjestad kunde visa närvaro offensivt allt mer under den avslutande tiden på perioden. Och Anders Lindbäck i Brynäsmålet stod för fina ingripande.

Brynäs fortsatte att vara effektiva och solida offensiva. Johan Larsson styrde in 2-0 till gästerna efter Niklas Frimans avslut. Efter det lyckades Färjestad jobba sig in i matchen även målmässigt. Den inledande reduceringen stod Axel Bergkvist för efter en snabb omställing. Sedan serverade Joakim Nygård fram till Oskar Lanwer för kvitteringspucken.

Färjestad arbetade sig allt mer in i matchen och tog ledningen i den tredje perioden. Det efter att Linus Johansson serverat Daniel Viksten. Efter det så släppte aldrig värmlänningarna på ledningen och höll undan för Brynäs forcering på slutet. Färjestad vann matchen med 3-2.

– Det var en trevnande insats i början. Sen tycker jag vi kommer tillbaka och gör en riktigt bra match faktiskt. Jag tycker vi steppar upp bra från Linköpingsmatchen, sade Oskar Lawner till C More efter matchen.

– Känslan som man hatar som tränare. Att ha möjlighet att vinna men att ha kunskap att förlora. Vi förtjänar inte att vinna idag, konstaterade Brynäs tränare Mikko Manner.