Händemark dominant - jumbon Malmö slog serieledaren Växjö

2 februari 2023 21:30
#MIFVLH

Jumbon Malmö tog emot serieledande Växjö i Malmö Arena på torsdagskvällen. Efter den första perioden ledde bortalaget planenligt, men sen tog Malmö över totalt. Via tre mål på tre minuter i början av andra skapade man ett överläge man aldrig släppte. Det slutade hela 7-2 (!) till Malmö som bröt en två matcher lång förlustsvit.

Det var kanske ingen sprakande förstaperiod i Malmö Arena. "Ett sömnpiller", ansåg Malmös Marcus Sylvegård. Trots att målchanserna lyste med sin frånvaro innehöll den första perioden ett mål, när Brian Cooper sköt från blå och pucken ändrade riktning på vägen in i nätet.

Om den första perioden var chansfattig inleddes den andra perioden i ett rasande tempo, och det var hemmalagets förtjänst. Malmö kom nämligen ut och gjorde tre mål på tre minuter, mycket tack vare vunna närkamper framför Växjökassen. Senare kom ytterligare ett Malmömål i en period som nog Jörgen Jönsson och hans Växjö helst vill glömma. Det blev inte heller mycket bättre i den tredje perioden, där Malmö gjorde ytterligare tre mål innan Växjö kunde reducera med ett mål av akademisk betydelse.

– Skönt att få göra lite mål, det var länge sen. Vi har pratat om att ta byte för byte och ha goda vanor. Till slut måste det släppa, skönt att se att det rann in lite mål idag. Det är bara att fortsätta, konstaterade Malmös Emil Sylvegård.

– Det är bedrövligt, alldeles för dåligt. När vi inte har hugg på dem checkar vi ändå och de spelar förbi oss för enkelt. Vi jobbar inte ihop som ett lag utan går en och en. Då kan det se ut så här, sa en besviken Hardy Häman Aktell till C More efter slutsignalen.

• Malmös skotteffektivitet var 23,33 procent.
  • Växjö förlorade för tredje bortamatchen i rad.
  • Fredrik Händemark gjorde två mål och en assist och har nu gjort 23 poäng (12+11) på 26 matcher mot Växjö i SHL.
  • Marcus Sylvegård stod för tre assistpoäng.
  • Malmö gjorde tre mål på 3.09 i inledningen av den andra perioden.