Larsson tvåmålsskytt i Örebros seger

2 februari 2023 21:33
#ÖREFHC

Örebro var länge i förarsätet i matchen mot Frölunda. Gästerna reducerade visserligen på slutet, men hemmalaget höll undan och tog säsongens första seger mot Frölunda med 3-2.

Frölunda har vunnit samtliga matcher mot Örebro denna säsong, in till torsdagens batalj. Efter en inledning med mycket kamp och två solida defensiver, uppstod det lägen för respektive lagen. Bland annat så hade Linus Nässén ett ytterst intressant friläge. Första målet för kvällen skulle hemmalaget stå för genom Emil Larsson, efter att han styrde in Kristian Näkyvääs avslut i mål i numerärt överläge.

Lagen började byta allt mer målchanser i den andra perioden. Bland annat drog Mats Rosseli Olsen på sig ett matchstraff, vilket öppnade upp för ett längre spel i 5 mot 4. Frölunda hade dock under de inledande minuterna, intressanta lägen, bland annat genom Nicklas Lasu och Joel Lundqvist. Dock var det en mållös period och hemmalaget i ledning till den tredje perioden.

Frölunda replikerade tämligen omgående i den tredje perioden genom Petteri Lindbohm. Dock var det ett Örebro, med en inställning att de inte skulle förlora mot Frölunda igen. Oliver Eklind hittade luckan för 2-1 och ett starkt hemmalag, gjorde 3-1 senare efter att Emil Larsson gjort sitt andra mål för kvällen. Frölunda forcerade på slutet och reducerade genom Filip Johansson, men Frölunda fick se sig besegrade med 3-2.

– Viktig seger! Det blir onödigt spännande i slutet. Riktigt skön seger. Jag tycker vi spelar ut på ett bättre sätt idag. Vi vågar fullfölja matchen lite bättre. Det gör att vi vinner, berättade Emil Larsson för C More.

– Det är surt att vi förlorar. Jag tycker killarna jobbar hårt idag. Jag tycker våra unga spelare bra. Vi är nere på elva forwards. Jag tycker vi har energi hela vägen till slutsignalen, sade gästernas tränare Roger Rönnberg.