IKO

Stjärnspelarna på spelhumör - då vann Oskarshamn mot Luleå

4 februari 2023 17:35
#LHFIKO

Ett Oskarshamn med sina stjärnspelare på spelhumör, då är de svåra att stoppa, det blev Luleå varse om under eftermiddagens möte. Patrik Karlkvist gjorde under matchen sin 100:e poäng i SHL, Antti Suomela satte två fullträffar och Ahti Oksanen slog bland annat till på straff. En ren jackpot från förstakedjan. Till slut vann Oskarshamn uppe i Norrbotten med 5-0.

Luleå fick chansen till spel i numerärt överläge nästintill direkt, men kunde inte ta tillvara på den chansen. Luleå fortsatte trycka på och hade en hel del zontid i offensiv zon, men lyckades inte skapa de heta målchanserna. Närmast var Brendan Shinnimin när han kom fri med Tim Juel, men Juel var följsam och klarade. Istället kunde Patrik Karlkvist prickskjuta in 1-0 senare i perioden, efter en magisk pass av Ahti Oksanen - Karlkvists 100:e poäng i SHL på 90 matcher i högsta ligan.

När andra perioden väl drog igång fortsatte Luleå pressa på, men det hjälper inte om man möter Oskarshamns toppspelare i storform. Karlkvist fick med sig en utvisning och i sitt powerplay utökade Antti Suomela till 2-0 efter ett magiskt avslut i bortre krysset. Suomela skulle senare sätta sin andra kasse för kvällen till 3-0, även det med ett riktigt läckert avslut - efter fint förarbete av Karlkvist och Juuso Riikola.

Inledningen av den avslutande perioden blev en mardröm för Luleå. Efter en minut fick Oskarshamn ett straffslag som Oksanen förvaltade på bästa sätt till 4-0. Resterande tid blev en transportsträcka för att bärga 3 viktiga poäng hem till Småland. Till slut vann Oskarshamn med 5-0 och Tim Juel fick hålla sin andra nolla för säsongen. En Juel som under matchen stod för ett flertalet spektakulära räddningar.

– Det är såklart jävligt jobbigt att förlora 5-0 på hemmaplan, det ska inte ske. De fick bra utdelning i de två första perioderna, de får mål i psykologiska lägen. När vi ska gå för det under slutet åker vi på en straff och de får 4-0, då går luften ur oss, sammanfattar huvudtränare Thomas Berglund för C More om Luleås eftermiddag.

– Jag tror svenska hockeyn passar mig, kände mig toppen och jag har riktigt bra kedjekamrater. Självklart är jag glad över att dem målen går in. Är mest nöjd med mitt andra. Vill inte säga att det var nice, men det var rätt nice, summerar en väldigt nöjd och halvödmjuk Antti Suomela om sina två mål och sin egen insats ikväll.

• Både Ahti Oksanen och Antti Suomela slog till med dubbla fullträffar.
  • Patrik Karlkvist gjorde i och med 1-0 målet även sin 100:e poäng i SHL. Detta på 90 matcher. Karlkvist slutade senare upp med 3 poäng för kvällen.
  • Samtliga spelare i Oskarshamns förstakedja gjorde mål ikväll (Karlkvist, Suomela och Oksanen).
  • Luleå åkte på sin andra raka förlust efter att ha radat upp fyra raka vinster innan dessa.
  • Joel Lassinantti var tillbaka mellan stolparna för Luleå ikväll och fick en mindre rolig comeback med 5 insläptta mål.
  • Oskarshamns Tim Juel fortsätter vara briljant, i eftermiddag stod han för 22 räddningar och höll nollan.