Kaski och Ortio bakom HV71:s andra raka seger

4 februari 2023 17:41
#HV71MIF

Den finska duon Oliwer Kaski och Joni Ortio visade vägen när HV71 tog tre viktiga poäng mot Malmö. Kaski stod för två mål och en assist medan Ortio räddade 30 skott när HV71 vann med 5-1. Det här är första gången på två månader som HV71 vinner två raka matcher.

HV71 fick en drömstart på matchen och gjode mål redan efter en dryg minut. Annars inledde Malmö matchen bra. De kom ut med bra energi och hade en hel del lägen. Men i stället för en kvittering gjorde Emil Andrae 2-0.

Malmö var spelförande i den andra perioden och var nära reducering gång på gång. De vann skottstatistiken med hela 17-4 i mellanakten. Dock kunde HV71 göra mål på ett av sina fyra skott, medan Malmö inte lyckades överlista Joni Ortio.

HV71 inledde den tredje perioden med nio minuters powerplay. Först drog Marcus Sylvegård på sig 2+2 och därefter åkte Fredrik Händemark på 5+GM. När Malmö var fulltaligt var ställningen 5-1 till hemmalaget. Därefter fortsatte utvisningarna att dugga tätt och Malmö var aldrig nära att komma tillbaka målmässigt.

– Det är bra. Vi leder med 3-0, men vi kan vara bättre i defensiv zon och kan göra bättre val med pucken. Bra att vi gjorde mål i powerplay. Vi behöver få kemi i formationerna där, sa HV71:s back Oliwer Kaski efter två perioder, till C More.

– Tyvärr har vi lite för mycket energi i bland. Vi dumkör ibland. Deras 1-0 kommer på det sättet. Vi jagar istället för att vara smarta. Vi får försöka ha lite mer tålamod, som vi hade mot Växjö, sa Malmös Emil Sylvegård efter 20 spelade minuter.

• HV71 tog andra raka segern. Senast de lyckades med den bedriften var i början av december (1 och 3 december).
  • Tionde raka bortaförlusten för Malmö.
  • Oliwer Kaski gjorde två mål och en assist. Han nätade därmed för andra matchen i följd. Dessförinnan hade han nio matcher i följd utan något mål.
  • Mattias Tedenby (0+1) och Emil Andrae (1-0) hamnade i poänprotokollet för andra matchen i rad.