Årets forward 2015 - Derek Ryan

Efter sammanräkningen av alla röster står det klart att Örebro Hockeys Derek Ryan är vinnare av priset Årets forward i SHL Awards 2015.

- Det här är en oerhört stor ära, säger en glad och tacksam Derek Ryan när han mottar priset för Årets forward.

Amerikanen Ryan har tagit en något brokig väg till toppen av SHL:s poängliga och nu också fram till titeln som Årets forward. Efter tre säsonger som collegespelare i USA tog Ryan beslutet att ta sig vidare till Europa för att bredda sitt hockeyregister. Där blev det en säsong i Székesfehérvár följt av två säsonger i Villacher innan resan gick vidare till Örebro.

Detta efter att han den sista säsongen i Villicher stått för imponerande 100 poäng i serie- och slutspel i den österrikiska ligan. Detta följdes alltså upp med 60 poäng i SHL, vinst i skytteligan och titeln Årets forward. 

- Det finns oerhört många bra spelare i SHL, många som varit i NHL och spelat  och därför blir jag oerhört rörd över att få det här priset. Det går inte att beskriva med ord, säger Ryan.

Därför prisas Derek Ryan:
Derek Ryan kom till Örebro från den österrikiska ligan där han föregående säsong öste in poäng. Förhoppningarna han hade på sig infriade han direkt och magnifika passningar har blandats med vackra mål. Har dessutom en förmåga att göra sina lagkamrater bättre. Besitter ett spelsinne av guld och med sina precisa framspelningar har han delat ut assist på löpande band.

Lyckades till slut vinna SHL:s poängliga och är en stor orsak till Örebros vackra framgångssaga denna säsong. 

Motivering från jurymedlem:
"En i det närmaste komplett spelare som med sin fräckhet och känsla för målet har bidragit i massor. Hans skicklighet smittar av sig på stora delar av laget. Har en otrolig balans och en förmåga att skydda pucken i trånga lägen"