Årets målvakt 2015 - Julius Hudacek

Efter sammanräkningen av alla röster står det klart att Julius Hudacek är vinnare av priset Årets målvakt i SHL Awards 2015. 

– Jag har mått bra och haft rätt sinnesstämning som är viktigt för en målvakt. Allt har varit bra runt omkring hockeyn med. Jag kände Kenta innan och hamnade i en bra stad där jag kunde ta det lugnt. Jag kan ta ytterligare ett steg i min utveckling, säger vinnaren efter att ha mottagit priset.

Den slovakiske stjärnmålvakten infriade alla förväntningar och gav publiken i Behrn Arena stor glädje med sitt oerhört solida målvaktsspel redan under sin första säsong i klubben. 

Hudacek hade under säsongen speltid i 45 matcher och släppte inte in mer än 1,91 mål per spelade 60 minuter. Han toppade listan över räddningsprocent med fantastiska 92,99 procent och vann klart flest matcher till sitt lag, 23 stycken.

– Jag vill tacka alla i Örebro Hockeys organisation. Jag tycker att vi gjorde en bra säsong, men jag hoppas på en ännu bättre nästa år. Vi ses i Behrn Arena kommande säsong, avslutar Hudacek en glad Hudacek.

Därför prisas Hudacek:
Hudacek spelade under SHL 2014/2015 bländande mellan stolparna och gav laget den stabilitet som saknades säsongen innan. Hudacek var ofta den spelare som vägde över matcherna till sitt lags fördel och närkingarna blev ett lag för den övre halvan och spelade till sig en historisk slutspelsplats.

Motiveringar från jurymedlemmar:

"Har lyft hela Örebro och leder den statistiken som jag tycker är viktigast – flest vinster. Är också en showman som lyfter hela ligan och sprider glädje."

"Seriens mest segerrika målvakt, med oceaner av speltid. Mycket stor del i Örebros framgångar."

"Var och vad Örebro hade varit utan Hudacek är omöjligt att säga, men han har presterat seriens bästa målvaktsspelet i ett lag som slagits i mitten av tabellen och vunnit 62 procent av sina matcher."