Årets tränare 2015 - Hans Wallson

Efter sammanräkningen av alla röster står det klart att Hans Wallson är vinnare av priset Årets tränare i SHL Awards 2015.

– Fundamentet för mig är att hockey är en bollsport. Respekten för sporten ska vara att spela spelet, men att med det kombinera ett mycket hårt arbete. Att göra jobbet varje dag, vara förberedd och sköta efterarbetet med analyser. Gör man det och orkar med det drivet så får man till slut betalt av sporten, så tänker jag, säger Hans Wallson när han tar emot priset.

Hans Wallson kommer ursprungligen från Kiruna i Norrbotten och det var också i gruvstaden som han huserade som mest och bäst på den tiden då det begav sig att Wallson själv spelade.

Tränarkarriären tog sedan fart säsongen 2009/2010 då Wallson startade upp sin nu meritfyllda tränarkavaj med att axla Skellefteås J18, därefter följde en säsong som tränare för Skellefteås J20 som dock avbröts innan Wallson under säsongens gång 2012/2013 tog klivet in i båset hos Skellefteås A-lag. En säsong som slutade med guld.

Sen den tiden har Wallson hunnit med att leda Skellefteå AIK till totalt två guld och tre seriesegrar. En oerhört imponerande bedrift som nu också krönas med ett prestigefyllt individuellt pris.

– Jag vill tacka alla i tränarteamet och alla fantastiska spelare som gör mig bra och gör ett enormt bra jobb, avslutar Wallson.

Därför prisas Hans Wallson:
Genom hårt arbete och en stor målmedvetenhet har Wallson vuxit in i rollen som huvudtränare. Många profiler lämnade klubben inför säsongen, men han har byggt ett starkt lag genom att få ut det bästa ur varje individ. Att Wallson lyckats få ihop ett nytt lag som återigen vinner SHL imponerar.

Motivering från jurymedlem:
"Har genom en tydlig spelidé och tydligt ledarskap lyckats bibehålla Skellefteås position som nummer ett i SHL, trots extremt stor spelaromsättning inför säsongen."