Målvaktsligavinnare 2015 - Julius Hudacek

När SHL nu kan summeras kan vi se att seriens bästa målvakt återfinns i Örebro Hockey. Med en räddningsprocent på 92,99% över 45 startande matcher är Julius Hudacek den målvakt med bäst statistik. Vi djupdyker här i all tänkbar målvaktsstatistik från säsongens 330 matcher som var i SHL 2014/2015.

Med 1115 stycken räddningar och en räddningsprocent på 92,99% är Örebro Hockeys målvakt Julius Hudacek i topp av statistiken då det gäller räddningsprocent när SHL 2014/2015 nu kan summeras. Hudacek har vaktat kassen i 45 av lagets 55 matcher den här säsongen.

Hudacek har varit en av Örebros stora nyckelspelare denna säsong och har bjudit hemmapubliken i Behrn Arena på show både på och utanför banan. Och med hans karismatiska stil som både person och målvakt är han en av ligans stora profiler. Han är också en av de stora bidragande orsakerna till att Örebro för första gången någonsin gått till slutspel i SHL.

Man kan mäta målvakternas statistik på många olika sätt, men att Hudacek är en av ligans största profiler och bästa målvakter denna säsong kan nog de flesta skriva under på. Förutom den bländande räddningsprocenten är Hudacek  med i toppen när det gäller bäst snitt på insläppta mål per match. Hudacek är också den målvakt som stått i mål och då vunnit flest segrar. Han är också en av de målvakter som står i mål mest frekvent med sina 45 starter. Bara Brynäs Bernhard Starkbaum bräcker honom på den punkten.

Julius Hudacek - även en av de största nollorna

Hudacek finns också i toppen på listan över hållna nollor. Under denna säsong blev hans totalt fyra hållna nollor tillräckligt för att klassa in på en femteplats i den statistiken. Bäst på den fronten blev David Rautio i Linköping med sju hållna nollor. Två nollor mer än vad som krävdes ifjol för att toppa den statistiken vilket Markus Svensson i Skellefteå gjorde då.

Som en rolig anekdot när det gäller den biten så måste vi ändå nämna att David Rautio var i toppen av listan ifjol när det handlade om bäst snitt för insläppta mål per match. Den vann han inte i år, men då blev det toppen på nollningslistan istället.

Men Örebros målvakt Julius Hudacek får ändå vara frontfiguren för burväktarna när denna SHL-säsong nu summeras.