Mest värdefulle spelare 2015 - Julius Hudacek

Efter sammanräkningen av alla röster står det klart att Julius Hudacek är vinnare av priset Mest värdefulle spelare i SHL Awards 2015.

Tolv lagkaptener, tolv huvudtränare och 24 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister från såväl riks- som lokalmedia är juryn som röstat fram Hudacek som vinnare.

Det var dock en jämn drabbning där Hudacek till slut drog det längsta strået och vann med totalt 211 poäng, 13 poäng mer än tvåan, Örebros, Derek Ryan. 

Tittar vi i statistiken från juryns röster ser vi att Hudacek var populär bland tränarna i SHL där han hade flest röster. Även bland lokaljournalister och andra sportprofiler i landet var Hudacek en favorit och fick flest röster. 

- Det är en stor ära för mig och jag vill tacka alla som på något sätt hjälpt mig framåt. Både i Örebro Hockey, men också sett genom hela karriären, säger Hudacek.

Hudacek värvades till Örebro inför den här säsongen, mycket tack vare tränaren Kent Johansson som haft slovaken tidigare i laget då han tränade Frölunda. Johansson blev förtjust i Hudacek under den tiden, både som målvakt och som person. 

- Nu har jag tagit hem två priser den här säsongen och det sätter ju en ordentlig press på mig själv till nästa år, säger Hudacek och skrattar när han mottar priset som mest värdefulla spelare.

Därför prisas Julius Hudacek:

Hudacek var en av Örebros absoluta nyckelspelare denna säsong och bjöd hemmapubliken i Behrn Arena på show både på och utanför banan. Och med hans karismatiska stil som både person och målvakt var han en av ligans största profiler. Han var också en av de stora bidragande orsakerna till att Örebro för första gången någonsin gick till slutspel. 


Julius Hudacek gör en räddning. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

26-årige Hudacek var sett till räddningsprocent SHL:s bästa målvakt. På 45 startade matcher var Hudacek allra bäst med sin räddningsprocent på 92,99%. Förutom den bländande räddningsprocenten är Hudacek med i toppen när det gäller bäst snitt på insläppta mål per match med 1.91 insläppta mål i snitt per match. 

Hudacek var också den målvakt som stod i mål och då vann flest segrar i SHL. Han var dessutom en av de målvakter som stod i mål mest frekvent med sina 45 starter. Bara Brynäs Bernhard Starkbaum bräckte honom på den punkten.

Motiveringar från jurymedlemar:

"En bra målvakt tar sitt lag riktigt långt, spelar nästan varje match och har väldigt få svackor. Allt detta stämmer in på Julius Hudacek"

"Har lyft hela Örebro och leder den statistiken som jag tycker är viktigast – flest vinster. Är också en showman som lyfter hela ligan och sprider glädje"