• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan

Målvaktsligavinnare 2016 - Lars Johansson

Frölunda har som lag varit i toppen i den mesta av statistiken denna säsong. Individuellt har det också varit spelare från Frölunda som toppat många kolumner. När SHL-säsongen nu sammanställs kan vi också konstatera att Frölundas målvakt Lars Johansson tar hem titeln "Årets målvaktsligavinnare".

När SHL nu kan summeras kan vi se att den bästa målvakten finns i Frölunda. Med en räddningsprocent på 92,74% över 36 spelade matcher är Lars Johansson den målvakt som kammar hem titeln "Årets målvaktsligavinnare".

Johansson har stått flertalet matcher under säsongen för Frölunda och han har under hela säsongen varit en av favoriterna bland fansen i Scandinavium.

Mycket tack vare sin otroligt höga lägstanivå. Johansson gör sällan en dålig match och har under flertalet matcher den här säsongen varit tungan på vågen för Frölunda i täta matcher.

I toppen av hållna nollor

Att Lars Johansson är en toppmålvakt är något som räddningsprocenten på 92,74% vittnar om. Men det finns också mer siffror som skvallrar om Johanssons storhet som målvakt denna säsong. Under säsongen har målvakten hållit nollan hela sju gånger. Det är mest av alla målvakter i ligan tillsammans med Skellefteås Markus Svensson. 

Dessutom har Lars Johansson lägst snitt av alla målvakter när det handlar om insläppta mål per match. Imponerande 1.74 insläppta mål per match.