• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan

Poängligavinnare 2016 - Ryan Lasch

Frölundas Ryan Lasch har spelat fantastisk ishockey under SHL 2015/2016 och klarat av bedriften att göra flest poäng av samtliga spelare i ligan. Han tar i SHL Awards hem titeln som poängligavinnare.

Ryan Lasch debuterade i SHL redan 2010 när han kom till Södertälje SK och gjorde 30 poäng på 55 matcher.

Sejouren blev ettårig och flyttlasset bar honom till Finland (Liiga) och laget Pelicans. Där gjorde amerikanen stor succé och vann poängligan med 62 poäng på 59 matcher.

Säsongen därpå blev lite förryckt med spel i fyra olika klubbar, däribland tio matcher för Växjö i SHL, resten i nordamerika.

Hela den därpå kommande säsongen, 2013/2014, spelade Lasch i Växjö och noterades med 20 mål och 16 assist.

Levererade direkt

Efter en ny runda i Finland återvände Lasch under slutet av förra säsongen till Sverige, den här gången till Frölunda. Succén blev omedelbar och han gjorde 14 poäng på de tolv matcher han spelade i SHL.

I SHL 2015/2016 har han varit med redan från början och varit en starkt bidragande faktor i Frölundas vassa anfallsspel.

Lasch inledde säsongen med poäng i sju raka matcher och gick bara poänglös från fyra av de inledande 24 matcherna. Han har elva flerpoängsmatcher, alltså matcher där han gjort fler än en poäng.

De offensiva krafterna hos Ryan Lasch går inte att ifrågasätta. Det finns på papper, med poängligasegrar i två så bra ligor som Liiga och SHL.