• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan

Skytteligavinnare 2016 - Nick Johnson

Säsongen 2015/2016 i SHL går till historien som en av de jämnare i kampen om att vinna skytteligan. Under hela säsongen har det varit en hel drös med spelare som tampats i toppen. Men efter tisdagens omgång 52 står det klart att Nick Johnson är 2016 års vinnare av skytteligan med 22 mål.

Inför den sista omgången i SHL stod fyra spelare inom två mål. Patrick Cehlin och Milan Gulas på 20, Richard Gynge på 21 och Nick Johnson på 22. Det var med andra ord upplagt för dramatik bland SHL:s bästa målgörare.

Efter en rafflande avslutning på säsongens stod det klart att Nick Johnson i Brynäs är säsongens vinnare av skytteligan. Den spelare som bjöd upp till mest kamp med Johnson var Linköpings Broc Little som gjorde två mål i den sista omgången och därmed bara var ett mål från att sno åt sig titeln från Nick Johnson.

Flest mål i powerplay av alla

Johnson har under hela säsongen imponerat och har stått för flertalet av sina mål i powerplay där han varit ett av Brynäs största hot framför mål. 14 av Johnsons 22 mål har kommit i spel i numerärt överläge och det är klart bäst i ligan.

Men det är inte bara med mål som Johnson har imponerat. Faktum är att Johnson har gjort mer än ett poäng i sex matcher och varit en spelare tränaren Thomas Berglund förlitat sig på i viktiga lägen, då han ofta fått mycket speltid i slutet av matcherna.

22 mål för att vinna skytteligan är en av de lägsta noteringarna i SHL sedan säsongen 1975/76. Det är faktiskt tangerat som den allra lägsta noteringen någonsin med säsongen 2002 när MODO:s Peter Högardh gjorde just 22 mål och vann skytteligan.