Kan Rögle resa sig från stjärnsmällen?

30 december 2015 09:00

Seger på annandagen med 7-2. Förlust två dagar senare med just 7-2. Många ställer sig nu frågan om var i formkurvan Rögle befinner sig inför onsdagens match mot HV71.

Det blev ingen rolig måndag i Östergötland för Rögles del. Skåningarna kom helt fel in i matchen och redan efter sex minuters spel så var underläget 0-3 i matchen och Oscar Dansk fick lämna sin målbur.

Rögle orkade aldrig resa sig och till slut föll man med 7-2. Samma siffror som man besegrade Örebro med under annandagen. Frågan är nu var i form Rögle befinner sig?

Spelare att hålla koll på

Hos Rögle är Patrick Cehlin just nu stekhet. Han har på de sju senaste matcherna stått för tio poäng varav sju mål. En poängsvit som imponerar och som också förlängdes i matchen mot Linköping även om det just denna gång inte var mycket att glädjas över.

– Det finns ju ingen där inne i det omklädningsrummet som inte förbereder sig så bra de bara kan inför matchen. Det är en bra liga vi spelar i och det gäller att vara på tå direkt annars straffar det sig. Vi får fundera och komma tillbaka och ta revansch på onsdag mot HV71, sa han till klubbens hemsida efter matchen.

Hos HV71 finns det också en formtoppad spelare i Simon Önerud. Önerud som återvänt till HV71 från MODO inför denna säsong har stått för fina fem mål på de fyra senaste matcherna.

Tabelläget för lagen

Rögle har nio poäng upp till en plats bland topp tio som betyder åttondelsfinal. Man har också sex poäng till godo på MODO som jagar underifrån på kvalplats.

HV71 har en något muntrare läsning då man har fyra poäng upp till Växjö på sjätte plats. En plats bland topp sex betyder ju som bekant direktplats till kvartsfinal.

Läget i lagen

Hos Rögle är Almen Bibic fortsatt avstängd. Vidare har Kelsey Tessier lämnat laget och på skadelistan finns Tomothy Liljegren.

Hos HV71 saknas fortsatt den långtidsskade trion Teemu Laine, Björn Melin och Lawrence Pilut.

Notera att

* Rögle har vunnit båda matcherna mellan lagen denna säsong.

* HV71:s Chris Campoli snittar tionde mest av alla spelare i istid. Över 22 minuter per match.

* Rögles Jordan Smotherman skjuter fjärde mest skott av alla spelare.

* Mattias Tedenby i HV71 imponerar med över 13 procent i skotteffektivitet.