Luleå
LHF

Flera vändningar när Luleå vann

30 december 2015 21:58

Ett desperat MODO såg ut att gå mot seger efter vändning mot Luleå, men de egna utvisningarna genererade en annan verklighet. Gästande Luleå tilläts vända tillbaka och till slut vinna med 3-2 efter att ha gjort det enda målet i tredje perioden.

Det har säkerligen varit svårt att vara MODO-fantast på senare tid. Resultaten har inte gått den klassiska klubbens väg, och hemma mot Luleå var siktet inställt på att ändra tillvaron till det bättre. Då fick man ett snabbt gensvar om att det inte skulle bli så enkelt. Inte minst då nästjumbon MODO satte sig alltför mycket i utvisningsbåset för att rimligtvis kunna hålla nollan.

Desto skönare var det för Luleå att se Jacob Micflikiers skott från nära håll passera mållinjen. Det var lagets första mål i spelformen fem mot fyra på nio matcher. Micflikiers ledningsmål såg dessutom till att gulklädda Luleå gick in i mellanakten med en 1-0-ledning i behåll. Hur det hade sett ut, inte särskilt publikfriande, var inget som berörde tränaren i hemmalaget.

– Underhållningen får MODO stå för, det är deras hemmaplan. Vi är bara här för att vinna, sa Luleåtränaren Joakim Fagervall till CMore då.

MODO gav svar på tal

Något fel på underhållningen blev det sedan inte i början på den andra perioden, i synnerhet inte från hemmalagets sida. Dryga två minuter hann gå innan Per-Åge Skröder påpassligt sköt in 1-1 direkt efter en tekning i offensiv zon. Fem minuter senare skulle MODO vända. Då fick Gustav Possler tid att sikta in sig och placera in pucken på ett distinkt sätt.

Luleå visade dock att det sista ordet var långt ifrån sagt. Efter upprepade målchanser, och mycket tid i spel fem mot fyra, blev kvitteringen till slut ett faktum. Toni Rajala blev lämnad fri framför MODO-målvakten Jonatan Bjurö och hade inga problem med förvalta det öppna läget.

Sista ordet fick Luleå

MODO-tränaren Andreas Johansson lovordade sitt lag inför den tredje perioden, men ändå var det Luleå som skulle återta ledningen i matchen. Emil Sylvegård, som redan hade en snygg assist i matchen, skulle den här gången få ta emot passningen från Toni Rajala. Från ett liknande läge rakt framför kassen kunde Sylvegård göra 3-2 för Luleå. Trots gott om tid kunde MODO inte kvittera innan slutsignalen ljöd, och den tuffa tillvaron fick bestå.

– Jag lider med killarna i laget. Vi var bättre än dem i spel fem mot fem, sa MODO:s tränare Andreas Johansson till CMore efter matchen.