• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Firar Linköping in det nya året med nytt målfyrverkeri?

30 december 2015 09:00

Det rasslade i näten var och varannan minut under måndagen när Linköping körde över Rögle med klara 7-2. Nu vill östgötarna bjuda på ett nytt målfyrverkeri när Örebro gästar i årets sista match.


Spelare att håla koll på

En som somnade gott i måndags kväll var Linköpings Andrew Gordon. Han hade en enastående kväll med fem gjorda poäng i Linköpings klara 7-2 seger mot Rögle. En sån utdelning brukar ge en rejäl skjuts i självförtroende och det finns mycket som talar för att vi kommer få se en spelsugen Gordon på isen i Saab Arena under onsdagen.

Hos Örebro så fick man äntligen jubla igen efter att man under en tid radat upp förluster. Visserligen var det Anders Eriksson som avgjorde mötet med MODO men Martin Johansson såg het ut och bjöd också på ett mål i matchen.

Tabelläget

Linköping finns just nu på fjärdeplats i tabellen med 50 inspelade poäng. Vid seger finns chansen att man får fira in det nya året på en tredje plats i tabellen, men då vill det också till att Brynäs förlorar sin match. Om Linköping däremot förlorar och de andra resultaten går emot kan man också halka ner till en sjundeplats i tabellen. Så jämnt är det i nuläget.

För Örebros del kommer man oavsett resultat mot Linköping att ligga kvar på sin tiondeplats. Däremot så har man bra häng på lagen ovanför om man vinner, samtidigt som man håller kvar sitt utrymme till lagen under.

Läget i lagen

Hos Linköping så var långtidskadade Nichlas Hardt tillbaka senast och han svarade med att göra mål direkt. I övrigt ser laget ut som senast vilket innebär att Garet Roe och Nick Sörensen saknas.

Hos Örebro väntar samma lag som senast. Mikko Lehtonen är nu tillbaka efter skada vilket gör att Johan Adolfsson står utanför truppen.

Notera att

* Andrew Gordon i LHC har gjort åtta poäng på de sex senaste matcherna.

* Linköping har bäst boxplay av alla lag i serien.

* Örebros Alexander Hellström tacklar mest i ligan.

* Örebro gör näst minst mål av alla lag på bortais.

Fem senaste

Linköping Örebro
LHC-RBK 7-2 ÖRE-MODO 2-1
BIF-LHC 3-1 RBK-ÖRE 7-2
LHC-KHK 6-1 ÖRE-SKE 2-3
SKE-LHC 2-0 HV71-ÖRE 7-2
HV71-LHC 0-2 BIF-ÖRE 3-2