• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Skellefteå går för elfte raka mot Brynäs

6 januari 2016 10:00

Matcherna mellan Skellefteå och Brynäs i SHL har varit ensidiga historier de senaste åren, åtminstone sett till poängutdelningen. Västerbottningarna har nämligen sopat banan ordentligt med Gävlelaget ända sedan 2013.


Lagens möte på onsdagen blir det fjärde och sista den här säsongen. Skellefteå har vunnit samtliga de tre tidigare (4-0, 3-2, 3-2 OT) och siktar förstås på att ta hem segern i alla fyra matcherna.

Det var nämligen fallet förra säsongen. Då möttes de fem gånger i SHL med Skellefteå som segrare i alla, varav en efter straffläggning.

Säsongen innan blev det segrar i de två avslutande mötena och Brynäs har därmed inte vunnit över Skellefteå sedan den 27 november 2013.

Det kan också tilläggas att lagen möttes i slutspelet 2015 och Skellefteå vann i fyra raka. Totalt har således Skellefteå 14 raka segermatcher mot Brynäs.

Formkollen

Skellefteå har fyra fullpoängare på de fem senaste och har fortsatt bra form. Den enda förlusten kom i seriefinalen mot Frölunda.

Brynäs form har sviktat något efter annandagssegern mot Linköping. Den har fölts upp av två förluster.

Färjestad-Skellefteå 2-3 Brynäs-Djurgården 1-3
Skellefteå-Frölunda 2-3 HV71-Brynäs 5-2
Skellefteå-Djurgården 5-2 Brynäs-Linköping 3-1
Örebro-Skellefteå 2-3 Brynäs-Rögle 2-1 ÖT
Skellefteå-Linköping 2-0 Karlskrona-Brynäs 2-3

Läget i lagen

Hemmalagets Sebastian Aho skadades i uppladdningen inför JVM och beräknas bli borta ett tag.

Skellefteås Axel Holmström och Marcus Pettersson samt Brynäs Oskar Lindblom och Felix Sandström saknas även på onsdagen i och med deltagandet i JVM.

Erik Forssell missade Skellefteås senaste match.

Gästernas Petr Vrana har inte haft något flyt med skador sedan han kom till Brynäs. Totalt har han spelat åtta matcher. En ny skada har satt käppar i hjulet sedan slutet av november, men nu väntas han vara tillbaka snart.

Notera att:

* Skellefteås tio mål mot Brynäs tidigare under säsongen är fördelade på åtta olika spelare. Brynäs fyra mål har alla olika avsändare. Totalt alltså 14 mål och tolv olika målskyttar.

* Brynäs Anssi Salmela har missat alla tre mötena med Skellefteå.

* På tal om Salmela, i senaste matchen mot Djurgården avlossade han inte mindre än åtta skott på mål. Han tangerade därmed sitt säsongsbästa, i premiären mot Malmö sköt han också åtta skott på mål.

* Skellefteås John Norman är glödhet. Han har på de tre senaste matcherna gjort tre mål och noterats för fyra assist. Han har redan nu med råge slagit sitt personliga rekord i SHL. Totalt har han gjort 23 poäng på 26 matcher. Det tidigare rekordet låg på 17 poäng över 55 matcher.