Brynässviten lever vidare för Skellefteå

6 januari 2016 18:42

Brynäs är fortsatt ett riktigt drömmotstånd för Skellefteå. På trettondagen tog Skellefteå sin 15:e raka vinst mot Gävle-laget. Segersiffrorna skrevs till 3-0, efter att Markus Svensson räddat 23 avslut.

Ett försenat Brynäs landade i Skellefteå med sikte på att bryta förlustsviten mot motståndet. Matchupptakten bådade även gott för Gävlelaget, som svarade upp väl mot Skellefteås höga tempo. Chansmässigt hade hemmalaget de inledande farligheterna, allra närmast via Andrew Calof på en retur.

Men när perioden närmade sig sin mittpunkt växte Brynäs in och Nick Johnson satte Markus Svensson på rejält prov. Samme Svensson fick sedan kliva fram flera gånger om, när gästerna pressade på under långa stunder. Mot slutskedet tog sedan Skellefteå över taktpinnen och spelet blev mer böljande.

– Jag tycker att vi spelar ganska mycket i vågor. Vi har bra byten, men sen blir vi fasttryckta i egen zon några gånger. En jämn period med inte så mycket farliga lägen, summerade Skellefteås Jimmie Ericsson för C More.

Norman målskytt på födelsedagen

I mittenakten skruvade sedna kaptenen och hans Skellefteå upp tempot per omgående. Andrew Calof servervade Terry Broadhurst ett jätteläge, men Starkbaum var på tårna och parerade. Hemmalaget skulle dock få utdelning för sin press och med 8.12 på klockan pressade Martin Lundberg in 1-0 på en retur.

Brynäs hade dock sina möjligheter, inte minst när Greg Scott helt glömdes bort och prickade utsidan av målburen. I övrigt var det Skellefteå som skapade det mesta och chanserna var många. Men med hjälp av Starkbaums fina målvaktsspel höll ett pressat Brynäs undan till vilan.

– De får lite längre anfall på oss och vi får slita hårt i egen zon. Då har vi inte kraften när vi vinner pucken, förklarade Brynäs Jörgen Sundqvist för C More.

När gästerna väl kom ut till den tredje perioden svarade man för en lovande start och goda intentioner. Men fem minuter in slog Skellefteå till. John Norman vann pucken, drev upp anfallet och spelade fram Erik Forssell till 2-0.

Hemmalaget tog därefter över kommandot totalt och Brynäs hade svårt att hämga med. Norman kunde sedan kröna sin 24-årsdag genom att prickskjuta trean och avslutningen blev avslagen. Skellefteå vann med 3-0, vilket var lagets 15:e raka seger över Brynäs.

– Kort och gott så är Skellefteå ett bra lag. Sen under min tid har vi inte lyckats komma åt dem, vi får försöka hitta nya vägar, svarade tränaren Thomas Berglund på C Mores fråga om förlustsviten.