Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Brynäs jagar trendbrott mot Malmö

8 januari 2016 15:15

Det är två lag med skral poängskörd på sista tiden som möts i Gavlerinken Arena på lördagskvällen. Det är heller inte någon som utmärks sig nämnvärt i statistiken, vilket verkar rimligt. Däremot kan man se en annorlunda trend hos Brynäs än hos Malmö.


Formkoll

Både Brynäs och Malmö har presterat sämre än de flesta på sistone, lagen har på sina fem senaste matcher tagit fem poäng var. Trenden är dock till Malmös fördel då skåningarna tagit poäng i sina tre sista matcher medan Brynäs inte tagit en enda de senaste tre.

Brynäs har alltså förlorat tre raka matcher och tycks överlag ha tappat flytet från i höstas då laget så gott som alltid lyckades krångla sig ur kniviga situationer.

Malmö har varit med i flera av matcherna på sistone, de tre senaste har gått till förlängning eller straffar och laget har dessutom en uddamålsförlust efter full tid innan det.

Senaste fem

6 jan Skellefteå-Brynäs 3-0 7 jan Örebro-Malmö 1-2ÖT
30 dec Brynäs-Djurgården 1-3 30 dec Frölunda-Malmö 3-2STR
28 dec HV71-Brynäs 5-2 28 dec Malmö-Karlskrona 2-1STR
26 dec Brynäs-Linköping 3-1 26 dec HV71-Malmö 2-1
12 dec Brynäs-Rögle 2-1ÖT 22 dec Malmö-Frölunda 0-3

Spelare att hålla koll på

För tillfället finns egentligen ingen som är riktigt het i något lag, åtminstone inte poängmässigt. Andreas Thuresson är med sina två poäng (2+0) Malmös bästa poängplockare de senaste fem matcherna. Brynäs Anton Rödin toppar fortfarande SHL:s poängliga men hans form har, liksom laget, inte varit på topp och det har på fem matcher bara blivit två poäng även för honom (1+1). Poängbäst i Brynäs de senaste fem är Daniel Mannberg med 1+2.

Bernhard Starkbaum, Brynäs målvakt har fått mycket speltid på sistone då konkurrenten om målvaktsplatsen Felix Sandström varit på JVM. Trots förlusterna har Starkbaum dock spelat bra och fått bra betyg.

Läget i lagen

Brynäs får tillbaks JVM-spelarna Oskar Lindblom och Felix Sandström. I övrigt saknades senast Anssi Salmela och Lukas Kilström, men också, precis som tidigare de långtidsskadade Petr Vrana, Simon Bertilsson och Mattias Nörstebö.

Kilström beräknas vara tillbaka mot Malmö men Salmela är fortsatt borta. Noterbart är att Petr Vrana beräknas vara tillbaka i nästa vecka.

I Malmös trupp saknades senast Oscar Alsenfelt som alltjämt väntar på att göra comeback efter skada.

Notera att

Brynäs har vunnit de båda tidigare matcherna, en hemma och en borta.

Trots de skrala resultaten har Brynäs haft några av sina bästa publiksiffror de senaste matcherna.