• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Linköping
LHC

Färjestad kan gå förbi Linköping i tabellen

15 januari 2016 15:50

Färjestad besegrade Linköping i en tät match på torsdagen efter att ha vänt ett 3-1-underläge. Nu har Karlstadklubben chans att gå om östgötarna i tabellen vid tre poäng i det andra mötet i back-to-back.


Formkollen

Färjestad har sju segrar på lagets tio senaste matcher och dessutom har laget vunnit fem raka matcher på bortais. Hemma i Löfbergs Arena har laget dock tre raka förluster och vill nog gärna glädja hemmapubliken med en seger på lördagen.

Linköping fick se sin hemmasvit med tre raka triumfer brytas av Färjestad på torsdagen. På bortais har laget vunnit två av sina fem senaste matcher och i sin senaste bortamatch slog laget Växjö med 4-1.

Fem senaste matcherna

14 jan Linköping-Färjestad 3-4PS
9 jan Färjestad-Frölunda 0-6
7 jan Karlskrona-Färjestad 2-4
30 dec Färjestad-Skellefteå 2-3
28 dec Djurgården-Färjestad 1-3
14 jan Linköping-Färjestad 3-4PS
9 jan Växjö-Linköping 1-4
7 jan Luleå-Linköping 3-1
30 dec Linköping-Örebro 3-2PS
28 dec Linköping-Rögle 7-2

Läget i lagen

Färjestad saknade i förra matchen David Rundqvist och han är osäker till spel. Dessutom var Rickard Wallin petad från matchtruppen till förmån för unge Rasmus Asplund och det återstår att se om det blir samma lag i den andra matchen i back-to-back.

Linköping saknade en tung trio på torsdagen. Nichlas Hardt, Broc Little och Sebastian Karlsson missade samtliga den matchen. Dessutom fick Fredrik Andersson kliva av och är osäker till spel på lördagen. Ett glädjeämne för östgötarna var dock att stjärncentern Garrett Roe var med efter en tids skada.

Notera att

  • Lagen möttes redan på torsdagen och då vann Färjestad med 4-3 efter straffläggning i Saab Arena. Travis Turnball gjorde 1+1 i matchen.
  • Samtliga tre mål från Färjestad kom i numerärt överläge. Extra intressant då Linköping har SHL:s bästa boxplay.
  • Linköpings backklippa Daniel Rahimi har delat ut näst flest tacklingar i SHL med 93 stycken. Endast Örebros Alexander Hellström har delat ut fler.
  • Två av tre matcher mellan lagen den här säsongen har fått avgöras efter straffar eller förlängning.
  • Linköpings målvakt David Rautio blev utbytt i torsdagens möte och det är stor sannolikhet att Marcus Högberg får chansen på lördagen.

Citatet

– Det var tight och tufft idag. Jag tycker att 3-3 var ganska rättvist efter full tid, sedan tycker jag att vi gör vår bästa övertid för säsongen och har marginalerna med oss i straffläggningen, sa Färjestads tränare Tommy Samuelsson på presskonferensen efter matchen.

– Vi var inte alls nöjda med vår första period, men spelar med mer glöd och hunger i den andra perioden. Sedan får de en tidig kvittering i tredje och ärbättre i sudden death. Jag tycker inte var ett bra passningspel och lyckas inte alls sätta prägel på matchen som vi brukar på hemmais. Vi är ganska nöjda med att få med oss en poäng och jag hoppas vi ska komma upp en hel till på lördag, sa Linköpings tränare Dan Tangnes på samma presskonferens.