MoDo
MoDo

MODO knäppte Luleå på näsan

20 februari 2016 21:34

Puckarna har studsat i fel riktning för MODO på sistone. Men i 3-1-segern mot Luleå studsade den fram till Ilari Filppula, som med sitt första mål i MODO såg till att laget kan ha kvar hoppet om att gå levande ur bottenstriden.

Luleåpubliken var sugen på att få se hockey den här kvällen, det märktes. En fantastisk stämning bredde ut sig i COOP Norrbotten Arena medan Luleå dikterade matchbilden mot MODO. Men sju minuter in i den första perioden skulle Victor Olofsson tysta hela arenan. Den formstarke MODO-forwarden gjorde då nämligen 1-0 genom ett lurigt skott utifrån.

Den första akten präglades i övrigt av jämnt spel, och rimligen var det därför rättvist att Luleå fick in ett kvitteringsmål innan den andra perioden skulle ta vid. Peter Cehlarik visade prov på effektivitet när han sprätte upp 1-1 i krysset, hans tionde mål för säsongen.

Fysiskt och fartfyllt

– Spelarna har varit väldigt livliga i omklädningsrummet och skött det mesta av snacket själva.

Så sa MODO-tränaren Andreas Johansson till CMore inför den andra perioden och hoppades också få se spelarnas vilja avspegla sig i matchen. Det fick han också, något som gestaltades i ett alltmer fysiskt spel från båda lagens sida, men inte lika mycket när det kom till målskyttet.

Det fanns gott om målchanser, men inte de där riktigt solklara. Närmast var dock Luleås Peter Cehlarik och MODO:s Victor Olofsson - isens två piggaste spelare för kvällen - men två gedigna försvarsuppsättningar gick segrande ur de flesta duellerna. Matchen skulle därmed låta ett avgörande vänta på sig.

MODO grep ett halmstrå

Den tredje perioden bjöd på två lag som såg ut att vilja vinna, men som inte var beredda att ta de risker som förmodligen skulle krävas. Därför kändes tanken på förlängning alltmer sannolik ju längre perioden led.

Men med en och en halv minut kvar på matchklockan stänkte Ilari Filppula in 2-1 i öppet mål och gjorde därmed sitt första mål i MODO-tröjan. Ledningen blev sedan 3-1 efter mål av Adam Pettersson i öppen kasse. Först då stod det klart att MODO skulle lämna Luleå med tre poäng i bagaget, och hålla sig kvar i kampen om att undvika kvalspel om överlevnad i SHL.

– Skönt att täppa igen truten på många också. Med det menar jag de som pendlar från dag till dag och byter keps, trots att vi är samma lag hela tiden, sa tränare Andreas Johansson till CMore efter slutsignalen.