• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Växjö och Brynäs i jakt på kvartsfinalplats

24 februari 2016 10:00

De två lagen närmast under kvartsfinalstrecket drabbar samman på onsdagskvällen. Växjö och Vida Arena står som värd när Brynäs kommer på besök. Vinnaren kommer att sätta press på lagen precis över strecket inför avslutningen av SHL.


Formkollen

Växjö studsade tillbaka ordentligt senast efter ett par mindre lyckade insatser.

Brynäs har verkligen inte haft någon bra vecka efter uppehållet. Tre nollpoängare har det blivit och laget har i och med det tappat sin topp sex placering.

En poäng skiljer mellan Växjö och Brynäs i tabellen och båda slåss om att klättra ovanför strecket till en kvartsfinalplats. Lagen har haft en liknande resa den senaste tiden. Båda har länge legat där uppe ovanför strecket, men i takt med sviktande resultat har de tappat sin position.

Sett till de tolv senaste matcherna har Brynäs tagit 13 poäng av 36 möjliga. Växjös facit är 15 poäng och med det är de på plats elva och tolv under den tidsperioden i SHL.

Fem senaste matcherna

20 feb Linköping-Växjö 0-3
18 feb Malmö-Växjö 3-1
16 feb Växjö-Djurgården 4-5 PS
6 feb Växjö-Färjestad 3-2
4 feb Örebro-Växjö 3-2
20 feb Brynäs-Djurgården 3-5
18 feb Brynäs-Rögle 0-1
16 feb HV71-Brynäs 3-2
6 feb Brynäs-Örebro 3-2
4 feb Brynäs-Karlskrona 2-1

Läget i lagen

Richard Gynge missade senast sin tredje raka match. Det är oklart när han beräknas vara tillbaka i Växjös laguppställning.

Brynäs har liksom tidigare en del spelare på skadelistan. Anton Rödin, Simon Bertilsson och Anssi Salmela har alla varit borta ett bra tag.

Klart övertag för Växjö

Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen och Växjö har vunnit samtliga. Först 5-2 hemma den 24 oktober som följdes upp av 1-0 borta bara några dagar senare. Därefter möttes de igen i Gävle den 23 januari, Växjö vann den gången med 5-3.

Richard Gynge har varit poängplockaren nummer ett i dessa matcher. Han har noterats för ett mål och fyra assist, men det är alltså högst osäkert om han kommer till spel på onsdagskvällen.

Notera att:

* Växjös Liam Reddox är inne i ett stim. Han har gjort poäng i fyra raka matcher, totalt ett mål och sex assist. På de tio matcherna innan dess noterades han bara för ett mål totalt. Mot Brynäs har Reddox hittat rätt två gånger den här säsongen.

* Brynäs Petr Vrana assisterade till två mål senast mot Djurgården. Det var hans allra första poäng som inte kom i numerärt överläge. Totalt har Vrana skrapat ihop åtta poäng på sina 21 spelade matcher.

* Växjö har vunnit nio av de tio senaste SHL-matcherna mot Brynäs.