MoDo
MoDo

Skellefteå ångar på mot seriesegern

25 februari 2016 21:28

Skellefteå tog på torsdagskvällen sin andra seger mot MODO den här veckan. Laget följde upp storsegern hemma med att besegra de rödklädda med 4-2 på bortaplan och västerbottningarna ser alltmer ut som att de kommer ta hem seriesegern i SHL.

MODO hade inför matchen inte gjort ett enda mål på Skellefteå i de två senaste mötena med västerbottningarna. Men nu small det på det första skottet på mål. Oscar Hedman kom perfekt rakt framifrån och dundrade in sitt första mål för säsongen.

Skellefteå kvitterade i numerärt överläge, en spelform som laget behärskat fantastiskt bra på sistone. Mattias Ritola var målskytten.

Men MODO återtog ledningen efter halva perioden. Bobby Butler hittade rätt igen efter 14 mållösa matcher och laget fick gå till pausvila lyckliga.

Några minuter in i andra perioden kvitterade Skellefteå genom Adam Pettersson. Ytterligare några minuter senasre visade de återigen upp sitt fina spel i numerärt överläge.

Pucken gick som på ett snöre och Patrik Zackrisson direktsköt in 2-3 bakom en förgäves kämpande Jonatan Bjurö.

Norman i poängform

Även 2-4 i tredje perioden kom i numerärt överläge, bokfört som fem mot fyra, men målet kom i sviterna efter spel fem mot tre. John Norman gjorde målet.

Han delade sedan med sig till Andreas Wingerli när de båda kom två mot det öppna målet i slutet, men en assistpoäng till gav ett mål och tre assist totalt i matchen för Norman.

– Det känns bra därute, hade lite medstuds ikväll. Vi hade bra powerplay idag, det spelet har vi verkligen hittat. Vi har full fokus på serien så att spelet sitter när slutspelet börjar, sa han till C More efteråt.

MODO-tränaren Andreas Johansson var nöjd med delar av spelet efteråt.

– Fem mot fem spelade vi bra, vi var det laget som låg på hårdast, sa han till C More.

Nu leder Skellefteå serien nio poäng före Frölunda. Det är 15 poäng kvar att spela om.