• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
MODO
MODO
Borta
Växjö
VLH

MODO slåss för sin överlevnad i SHL

3 mars 2016 10:00

MODO slåss för sin överlevnad i SHL, men har inte allt i sina egna händer. För att undvika kval måste man förlita sig på andra resultat samtidigt som man själv måste vinna sina matcher. Allt med start på torsdagen mot Växjö.


Lagens form

Som så många gånger förr denna säsong lyckades inte MODO konservera det fina spelet från omgången innan in till nästkommande match. Lördagens imponerande seger mot Frölunda följdes upp med en tung bortaförlust mot Djurgården. En förlust som ristades in i kontot redan i den första perioden där Djurgården gick ifrån till 3-0. Då hjälpte det inte att MODO kämpade vilt för att komma tillbaka in i matchen.

Förlusten var MODO:s tredje på de fyra senaste matcherna och den formkurvan måste ändras illa kvickt för att inte kvalspel ska vara ett faktum.

MODO:s motstånd under torsdagen är Växjö Lakers och Växjö är just nu kanske seriens hetaste lag. Växjö kommer närmast från en derbyseger mot HV71 och har dessutom fem raka segrar på sitt konto. Växjös imponerande svit har gjort att laget har häng på en direktplats till kvartsfinal. Så MODO kommer inte få det lätt då Växjö har en hel del att spela för och måste fortsätta vinna för att haka på i bataljen om kvartsfinalspel.

Fem senaste matcherna:

1 mar Djurgården-MODO 5-4
27 feb MODO-Frölunda 4-2
25 feb MODO-Skellefteå 2-5
23 feb Skellefteå-MODO 5-0
20 feb Luleå-MODO 1-3
1 mar Växjö-HV71 3-2
27 feb Växjö-Rögle 4-3 SO
26 feb Rögle-Växjö 1-2
24 feb Växjö-Brynäs 4-2
20 feb Linköping-Växjö 0-3

Fördel Växjö Lakers

Förutom formkurvan så har Växjö även en fördel om vi tittar i lagens tre tidigare möten denna säsong. Växjö har tagit sju av de nio poängen som man spelat om och dessutom så vann man senast lagen möttes i Fjärräven Center med klara 5-2.

Utöver detta har Växjö en stekhet Richard Gynge i laget. Gynge har varit skadad på sistone men är nu tillbaka i fullt slag och gjorde mål senast mot HV71. Ett mål som har tagit Gynge upp i toppen av den täta skytteligan.

Men för Växjös del gäller det att se upp med Bill Thomas i MODO. Thomas har verkligen levererat på slutet och är dessutom den spelare i MODO som gjort mest poäng mot just Växjö.

Läget i lagen

MODO saknade den viktiga backen Noah Welch senast. Återstår att se om han är med till matchen mot sitt forna lag. Patrick Swyer var tillbaka senast.

Växjös lagkapten Liam Reddox fick en otäck smäll mot huvudet senast och är säkerligen ett osäkert kort till matchen mot MODO. Tuomas Kiiskinen gick som extraforward senast men lär vara redo för mer speltid mot MODO.

Notera att

* MODO är beroende av andra lag för att ha chansen till att undvika kvalspel.

* Växjö är seriens hetaste lag sett till de senaste fem matcherna.

* Växjös Richard Gynge toppar skytteligan.

* MODO har tagit mer än dubbelt så mycket poäng hemma som borta.